Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slovākijas hokeja izlase otrdien, 8. maijā, tika pie savas pirmās uzvaras 2018. gada pasaules čempionāta spēlēs, trešajā cīņā spraigā duelī ar 4:2 pieveicot kaimiņus no Austrijas.

Abām komandām pirms šī dueļa bija pa vienam punktam, bet slovāki ar šo panākumu turpina cīņu par tikšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt Austrijai, visticamāk, atlikušajās spēlēs kopā ar vēl vienu Kopenhāgenas grupas pastarīti Baltkrieviju būs jācīnās par palikšanu elitē.

Jau spēles otrajā minūtē Braians Leblers ar veiksmes palīdzību guva austriešiem pirmos vārtus, bet pēc nepilnām trīs minūtēm Marsels Haščaks pretuzbrukumā izlīdzināja rezultātu. Otrā perioda sākumā Tomašs Jurčo vadībā izvirzīja slovākus, bet otrās trešdaļas vidū Kristians Jarošs panāca 3:1.

Pēdējā perioda sākumā Austrijas izlase pēc Petera Šnaidera gūtajiem vārtiem samazināja rezultāta starpību, atjaunojot intrigu mačā.
Pēdējo minūšu centieni austriešiem bija nesekmīgi, bet pēdējā minūtē, noņemot vārtsargu, austrieši zaudēja ceturtos vārtus – ripu tukšajos vārtos iemeta Mihals Kristofs.

Pasaules čempionāta turpinājumā jau rīt Austriju sagaida smaga spēle pret vienu no medaļu pretendentēm Zviedriju, bet Slovākija ceturtdien tiksies ar Franciju.

$duelID=933;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!