Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Austrijas hokeja izlase sestdien, 11. maijā, pasaules čempionātā Kopenhāgenas grupā ar 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) pieveica Baltkrievijas valstsvienību, aizsūtot baltkrievus uz pirmo divīziju.

Baltkrievija gadu pēc Latvijas debijas 1998. gadā ienāca pasaules čempionāta elitē, bet, atšķirībā no Latvijas, ik pa laikam atstāja spēcīgo divīziju. 2001. gadā baltkrievi pirmo reizi atstāja eliti, četrus gadus ceļoja no elites uz pirmo divīziju un atpakaļ, bet kopš 2005. gada nebija pametuši spēcīgāko kompāniju.

Nākamgad Baltkrievijas hokejistiem pirmās divīzijas A grupā par atgriešanos elitē būs jācīnās ar Kazahstānu, Ungāriju, Slovēniju un Lietuvu. Ja Baltkrievija nākamgad neiegūs tiesības 2020. gadā atgriezties elitē, tad 2021. gadā pilnīgi noteikti atkal spēlēs elitē, jo kopā ar Latviju rīkos pasaules čempionātu spēcīgākajām komandām.

Savukārt Austrija pirmo reizi kopš 2005. gada divas reizes pēc kārtas spēlēs pasaules čempionāta elitē, jo līdz šim bija "staigājusi" no pirmās divīzijas uz augstāko un atpakaļ.

Austrijai uzvaru tik svarīgajā mačā pret Baltkrieviju nodrošināja lieliska spēle vairākumā, izmantojot trīs no četriem vairākumiem. Spēles piektajā minūtē austriešiem veiksme uzsmaidīja pirmo vārtu guvumā - Laines Viveirosa metienu atvairīja Mihails Karnauhovs, bet ripa trāpīja pa baltkrievu aizsargu un ielidoja vārtos. Savukārt otrajā periodā vairākumā precīzi bija Konstantīns Komareks, Mihaels Rafls un Dominiks Cvergers, nodrošinot austriešiem uzvaru ar 4:0 un palikšanu elitē.

Teicamu maču Austrijas izlases rindās aizvadīja Bernhards Štarkbaums, kurš atvairīja visus 34 metienus.

$duelID=969;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!