Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Čehijas hokeja izlase svētdien, 13. maijā, ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) pārspēja Francijas valstsvienību un izcīnīja otro "sauso" uzvaru šāgada pasaules čempionātā.

Pirmais periods vēl nebija ne pusē, kad rezultāts jau bija 2:0 Čehijas izlases labā; abus vārtus guva Dāvids Pastrņaks. Spēles 15. minūtē Dmitrijs Jaškins panāca 3:0 un, ņemot vērā Francijas izlases sniegumu, bija skaidrs, ka čehi šajā mačā svinēs uzvaru.

Kad spēle bija pusē, Čehijas pārsvars jau bija 5:0 – ar sešu minūšu intervālu divus vārtus guva Romāns Horaks, un pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem Romanu Kemenē nomainīja somu izcelsmes vārtsargs Sebastjans Ilonens, kurš turpinājumā labi neitralizēja čehu mēģinājumus palielināt rezultātu.

Čehi gan neļāva Ilonenam pabeigt šo spēli ar 100% atvairītiem metieniem: trešā perioda vidū Martins Nečass guva sestos vārtus Čehijas izlasei. Uz to brīdi Ilonens bija atvairījis gandrīz divreiz vairāk metienu nekā Francijas izlases spēlētāji bija izdarījuši pa Dāvida Ritiha vārtiem visas spēles laikā. Kopumā Francijas izlase pa čehu vārtiem izdarīja 10 metienus, kamēr čehi tikai trešajā periodā vien pa Ilonena vārtiem meta 14 reizes.

Čehijas izlase pēc zaudējuma zviedriem turnīru turpina bez zaudējumiem, bet uzvara pār Franciju bija tikai otrā pamatlaikā, trīs izcīnītas pagarinājumā, kas čehiem neļauj pacelties augstāk par trešo vietu A grupā.

$duelID=977;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!