Foto: EPA/Scanpix/LETA
Zviedrijas izlase joprojām pasaules čempionātā cīnās bez zaudējumiem – svētdien, 13. maijā, apaksgrupas priekšpēdējā spēlē ar rezultātu 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) tika uzvarēta Šveice.

Zviedrijas izlase jau ar pirmajām spēles minūtēm rādīja, ka ir šīs spēles favorīti. Šveicieši centās izrādīt pretestību, taču pārkāpa noteikumus un tika par to bargi sodīti – zviedri realizēja abus skaitliskos vairākumus pirmajā periodā, panākot 2:0. Vārtus guva Jons Klingbergs un Patriks Hornkvists.

Otrā periodā sākumā rezultāts jau kļuva 3:0 Zviedrijas izlases labā – vārtus guva Mikaels Baklunds –, un jau izskatījās, ka šī zviedriem būs nākamā pārliecinošā uzvara, jo šveiciešu spēle bija diezgan nervoza. Taču līdzīgi kā mačā pret Krieviju dienu iepriekš, arī tagad Šveices izlase spēja saņemties, sakārtoja sav spēli, tika galā ar disciplīnu un sāka atspēlēties.

Pirmais Andersu Nīlsenu pārspēja Ramons Undersanders pusotru minūti pirms otrā perioda beigām, tad spēles 45. minūtē Rafaels Diass zviedru pārsvaru samazināja līdz minimumam – 2:3, un Šveices izlase ar vēl lielāku sparu metās uzbrukumos. Zviedri spēja vēlreiz parādīt savu pārākumu, ar Ādama Larsona pūlēm atjaunojot divu vārtu pārsvaru – 4:2.

Šveice joprojām nepadevās, aktīvi turpināja uzbrukt un tas noveda pie skaitliskā vairākuma, kad 55. minūtē pret Nino Nīderraiteru rupji nospēlēja Baklunds un devās uz noraidīto soliņu. Šveices izlase nomainīja izmantoja šo situāciju un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vēlreiz Nilseno pārspēt neizdevās. Vēl sliktāk – Magnuss Pējervi, raidot ripu ārā no zonas, darīja to precīzi un ripa pāri visam laukumam ieslīdēja tukšajos Šveices izlases vārtos, 5:2.

Taču ar to spēle nebeidzās, jo Šveices izlasei vēlreiz izdevās iegūt vairākumu un to realizēt: 43 sekundes pirms pamatlaika beigām Dīns Kukans guva trešos vārtus Šveices izlases labā. Atkal pret sesto laukuma spēlētāju tika nomainīts Džanoni, taču spēle tā arī noslēdzās, ar rezultātu 5:3 Zviedrijas labā.

$duelID=981;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc sešām spēlēm Zviedrijai ir 17 punkti no 18 iespējamiem un pārliecinoša līderpozīcija A grupas kopvērtējumā, bet Šveice pagaidām ir ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!