Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Francijas futbola izlase svētdien Pasaules kausa finālā "Lužņiku" stadionā Maskavā ar rezultātu 4:2 (2:1) pārspēja Horvātijas valstsvienību, izcīnot savu otro čempionu titulu.

Pirmo reizi Francija par Pasaules kausa ieguvējiem kļuva 1998. gadā, kad ar rezultātu 3:0 pārspēja Brazīliju, bet 2006. gadā Francija finālā pēcspēles sitienos zaudēja Itālijai.

Horvātijas izlase mača sākumā vairāk darbojās ar bumbu un meklēja veidus, kā gūt vārtus, tomēr tas neizdevās. Francijas valstsvienība spēles 18. minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Antuāna Grīzmana centrējuma soda laukumā bumba trāpīja Mario Mandžukičam pa galvu un ielidoja vārtos. Šis bija 12. "gols" šajā Pasaules kausā, ko spēlētājs raidīja savos vārtos. Tomēr desmit minūtes vēlāk Ivans Perišičs pēc lieliski izspēlētas standartsituācijas guva skaistus vārtus, izlīdzinot rezultātu. Spēles 38. minūtē Perišičs savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās piešķīra 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja Grīzmans.

Otrais puslaiks turpinājās ar Horvātijas izlases pārsvaru, taču Francija 59. minūtē atkal sagaidīja savu pretuzbrukumu, kas noslēdzās ar Pola Pogbā precīzo sitienu. Sešas minūtes vēlāk Lukass Ernandess pēc skaista individuāla reida pa kreiso malu piespēlēja Kilianam Mbapē, un viņš ar tālsitienu panāca rezultātu 4:1. Horvātijas izlasei vienus vārtus izdevās atspēlēt, kad Francijas izlases spēlētājs Samuels Umtitī piespēlēja bumbu savam vārtsargam Ugo Lorisam, kurš pieņēma lēmumu mēģināt apspēlēt Mario Mandžukiču. Tas neizdevās, un Mandžukičs iesita bumbu vārtos.

Šī bija rezultatīvākā Pasaules kausa finālspēle kopš 1966. gada, kad Anglijas izlase ar rezultātu 4:2 pārspēja Vācijas Federatīvo republiku. Rezultatīvākā finālspēle bija 1958. gadā, kad Brazīlija ar 5:2 uzvarēja Zviedriju.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1139;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!