Foto: F64
Zvērinātais advokāts Elvijs Vēbers atstājis "ABLV Bank" bankas likvidatora amatu, svētdien vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Bankas likvidācijai Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprināja četrus likvidatorus – zvērinātus advokātus Vēveru un Evu Berlaus, nekustamā īpašuma un finanšu ekspertu Andri Kovaļčuku, kā arī korporatīvo finanšu ekspertu Arvīdu Kostomārovu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) raidījumam apstiprināja, ka Vēbers ir iesniedzis atlūgumu.

Savukārt pats Vēbers raidījumam apgalvoja, ka ziņas par paša iesniegto atlūgumu viņam ir pārsteigums.

Jau pēc apstiprināšanas radās šaubas par viena likvidatora reputāciju, atgādina raidījums. Neoficiāli avoti "Nekā personīga" ziņo, ka apšaubīta ir Vēbera reputācija – atklājusies viņa saistība ar divās krimināllietās apsūdzēto maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu.

Kā maksātnespējas administrators Vēbers savulaik ir praktizējis Sprūda komandas iecienītajā adresē Antonijas ielā 7, Rīgā. Taču Vēbers noliedz, ka viņam ir kopīgi projekti ar Sprūdu.

Portāla "Delfi" apkopotā informācija liecina, ka Vēbers 2012. gada sākumā nolēma pamest vienu no slavenākajiem Latvijas advokātu birojiem - Andra Grūtupa advokātu biroju, tajā pašā gadā viņš izveidoja zvērinātu advokātu biroju "Elvijs Vēbers un partneri".

Vēbers 1994. gadā sāka strādāt Grūtupa birojā un 1998. gadā tika uzņemts Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā. 1998. gadā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē viņš ieguvis tiesību zinātņu maģistra grādu.

Vēbers valsts amatpersonas deklarācijā uzrādījis kopīpašumā esošu nekustamo īpašumu Stopiņu novadā, kā arī divas 2014. gadā ražotas automašīnas "Ford S-MAX", "Toyota Avensis" un tajā pašā gadā ražotu motociklu "BMW F 800 GS".

Par advokātu profesionālajiem pienākumiem Vēbers 2016. gadā saņēmis 8640 eiro. Laulātajai viņš 2016. gadā uzdāvinājis 20 tūkstošus eiro, bet mātei 44 tūkstošus eiro.

Parādsaistības un skaidras naudas uzkrājumus deklarācijā Vēbers nav uzrādījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!