"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē svētdien otro uzvaru trīs cīņās izcīnīja "Jūrmala", kas spraigā duelī Igaunijā ar 71:68 pieveica Raplas "Avis Utilitas".

Abas komandas iepriekšējā sezonā savu valstu čempionātos izcīnīja bronzas medaļas, bet tagad Latvijas un Igaunijas trešo labāko komandu duelī pārāki izrādījās jūrmalnieki.

Visu spēles gaitu tā arī neviena komanda nespēja iegūt vairāk par septiņu punktu pārsvaru, tādējādi likumsakarīgi, ka mača uzvarētājs tika noskaidrots pēdējās sekundēs. Trīs minūtes un 10 sekundes pirms pamatlaika beigām Raplas komanda panāca 68:65, bet atlikušajā laikā mājinieki nespēja gūt punktus. Divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām Iļja Gromovs samazināja starpību, tad Kristaps Mediss atguva jūrmalniekiem vadību, bet 18 sekundes pirms beigām Kristaps Pļavnieks ar diviem precīziem soda metieniem pielika punktu spēlei. "Avis Utilitas" tālmetiens pēdējā uzbrukumā bija neprecīzs, kas ļāva "Jūrmalai" svinēt uzvaru mačā.

"Jūrmalas" rindās ar "double double" izcēlās "latvietis" Endrū Šmits, kuram 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas. 15 punktus guva arī komandas kapteinis un prezidents Edgars Jeromanovs. Raplas komandā atkal labākais bija viens no Igaunijas izlases līderiem Rains Veidemans, kurš guva 23 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Citā mačā savu pirmo zaudējumu sezonā nospēlētajās trīs cīņās piedzīvoja "Valmiera Glass/ViA", kas viesos ar 82:87 piekāpās "Parnu Sadam". Igauņu klubam šī bija pirmā uzvara trīs mačos.

Pēc lieliski aizvadītas otrās ceturtdaļas Valmieras klubam bija 13 punktu pārsvars, tomēr to Vidzemes komanda nenosargāja un mača izskaņā atzina pretinieku pārākumu. 48 sekundes pirms mača beigām Jānis Kaufmanis ar tālmetienu panāca 82:80 "Valmiera glass/ViA" labā, bet tad kanādietis Drū Urkuharts guva divus punktus ar sodu. Valmieriešu uzbrukumi bija nesekmīgi, mājinieki tad vēl guva četrus punktus ar soda metieniem, svinot uzvaru mačā ar 87:82.

Uzvarētājiem 20 punktus guva Saimons Suts, bet pa 18 punktiem Urkuharts un Mihels Kirvess. Valmieriešiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kaufmanis.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies trešdien, 10. oktobrī, pulksten , kad piedāvāsim tiešraidi no Igaunijas - čempioni "Kalev/Cramo" uzņems LU. Pēc tam nākamo sestdien, 13. oktobrī, portāls "Delfi" piedāvās uzreiz trīs tiešraides, no kurām centrālā būs Latvijas grandu duelis - "VEF Rīga" savā laukumā uzņems "Ventspili".

Kopumā oktobrī portāls "Delfi" piedāvās 18 spēļu tiešraides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!