Foto: AS "Latvijas valsts meži" arhīvs
Pēc vairākām sausām un saulainām dienām ceturtdien dienas laikā debesīs sāks pulcēties mākoņi un vakarā ziemeļu rajonos iespējams arī lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Naktī virs Latvijas saglabāsies plaša anticiklona ietekme, tādēļ mākoņu daudzums būs neliels un nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot lēnam dienvidu puses vējam, nakts otrajā pusē dažviet izveidosies bieza migla. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4...+9 grādiem. Vietām, galvenokārt austrumos, līdz pat -1...+3 grādiem.

Rīgā nakts būs skaidra un sausa. Pūtīs lēns dienvidu puses vējš, un termometra stabiņš noslīdēs līdz +8...+9 grādu atzīmei.

Dienā Latviju no rietumiem šķērsos neliela zema spiediena ieplaka, tādēļ dienas laikā mākoņu daudzums palielināsies un vakarā ziemeļu rajonos arī nedaudz līs.

No rīta atsevišķos rajonos vēl saglabāsies migla. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un saglabāsies silts laiks - gaisa temperatūra gaidāma +14...+19 grādu robežās.

Rīgā mākoņu daudzums dienas laikā palielināsies, tomēr nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17...+19 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!