Foto: DELFI

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs nopircis vēl daļas kompānijā, kurai pieder Anglijas premjerlīgas futbola klubs "Chelsea". Tagad Abramovičam pieder jau 93,75 procenti "Chelsea Village" akciju.

Mēneša sākumā Abramovičs par 59,4 miljoniem sterliņu mārciņu (56 miljoni latu) iegādājās vairāk nekā pusi "Chelsea Village" akciju. Turklāt Abramovičs apņēmies samaksāt futbola kluba 80 miljonu mārciņu lielos parādus.

Pagājušā sezonā "Chelsea" Anglijas čempionātā ieguva ceturto vietu un kvalificējās UEFA Čempionu līgas turnīram.

Pēc kluba iegādes Abramovičs jau ir pastiprinājis komandu ar četriem futbolistiem. Par pussargiem Damjēnu Dafu un Žeremiju un aizsargiem Glenu Džonsonu un Veinu Bridžu kopā samaksāti 37 miljoni mārciņu.

Kā jau ziņots, Lielbritānijas finanšu institūcijas sākušas izmeklēt lietu, kas saistīta ar premjerlīgas futbola kluba "Chelsea" akciju pārdošanu krievu miljardierim. Vērtspapīru komisija pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka, iespējams, neilgi pirms kompānijas "Chelsea Village", kurai pieder futbola klubs, akciju pārdošanas neprecīzi vai kļūdaini bija norādīti akciju pakešu īpašnieki. Britu vērtspapīru komisija uzskata, ka tādējādi "tirgus ir maldināts par īstenajiem akciju īpašniekiem".

Tomēr komisija uzskata, ka lietas izmeklēšana neiespaidos Abramoviča veiktā darījuma oficiālu reģistrēšanu.

Šogad žurnāla "Forbes" pasaules bagātāko cilvēku sarakstā naftas magnāts un Čukotkas gubernators Abramovičs ar 5,7 miljardiem dolāru (3,24 miljardi latu) ierindots 49.vietā un atzīts par otro bagātāko cilvēku Krievijā.

36 gadus vecais Abramovičs ir viens no lielākajiem akcionāriem Krievijas naftas gigantā "Sibņeftj", kas pēc apvienošanās ar "JUKOS" kļuva par pasaules ceturto lielāko naftas ieguvēju. Viņam pieder lieli īpašumi Krievijas alumīnija industrijā, kā arī akcijas aviosabiedrībā "Aeroflot" un televīzijas kompānijā, turklāt viņam jau pieder hokeja klubs.

Krievijas magnāta intereses neaprobežojas tikai ar biznesu. 1999.gadā viņš tika ievēlēts Krievijas Valsts domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!