Juta Strīķe, kuru Saeima pagājušajā nedēļā neapstiprināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieces amatā, ar rītdienu iecelta par biroja priekšnieka pienākumu izpildītāju, aģentūrai LETA apstiprināja Strīķe.

To paredz premjera Einara Repšes ("Jaunais laiks") izdots rīkojums.

Strīķe atzina, ka līdz ar iecelšanu par priekšnieka pienākumu izpildītāju viņai būs plašākas pilnvaras korupcijas apkarošanā un novēršanā. Viņa vēloties iepazīties ar KNAB un sakārtot tā darbu līdz jaunā priekšnieka apstiprināšanai.

Pirmdien Strīķe aizvadīja pirmo darba dienu kā KNAB priekšnieka vietniece. KNAB līdzšinējais priekšnieka pienākumu izpildītājs Alvis Vilks, pildot premjera rīkojumu, 19.septembrī apstiprināja Strīķi par biroja vadītāja vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos.

Sarunā ar aģentūru LETA Strīķe iepriekš atzina, ka nonākšana darbā KNAB dod viņai iespēju realizēt vismaz daļu ieceru, lai samazinātu korupciju valstī. Iepriekšējā darba vietā - Drošības policijas Aktīvo izstrāžu nodaļas vadītājas amatā - šo iespēju bijis mazāk. Strīķe uzskata, ka viņai ir pietiekamas zināšanas un pieredze korupcijas apkarošanā, lai varētu strādāt sekmīgi.

Premjers Repše ir uzsvēris, ka Strīķe darbam KNAB tagad tiek virzīta tādēļ, ka pēc pagājušās nedēļas "piedzīvojumiem" Saeimā nevēlas zaudēt Strīķi kā pieredzējušu un godīgu korupcijas apkarošanas speciālisti. Repše uzskata, ka, strādājot KNAB, Strīķe spēs labāk realizēt savas prasmes korupcijas apkarošanā nekā Drošības policijas Aktīvo izstrāžu nodaļas vadītājas amatā, jo Drošības policijas galvenais uzdevums nav apkarot korupciju, bet gan nodarboties ar valsts drošības jautājumu risināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!