Foto: DELFI
Latvijā turpinās putnu migrēšana uz siltākām zemēm. Aktīvāk pašlaik ceļo zosis, dzērves, zīlītes, ķauķi un ķauķīši, taču citu sugu pārlidošana turpināsies vēl līdz pat decembrim, teic fonda "Latvijas putni" pārstāvis Kārlis Millers.

Ja arī tev gadās būt dabā un redzēt desmitiem vai simtiem virs galvas lidojošu putnu, iemūžini ainu un kopā ar nelielu aprakstu sūti "Delfi Aculieciniekam". Vari izmantot rakstā zemāk skatāmo pogu, vai arī sūtīt uz epastu aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "gājputni".

Millers min, ka putnus vislabāk var novērot jūras piekrastē – Kolkā, Liepājā, Papē, kā arī Rīgas jūras līcī. Taču gadās, ka lielā plūsma aizvirzās krietni iekšzemē. Tādā gadījumā pārlidotāji par atpūtas vietām nereti izvēlas nosusinātus zivju dīķus, kur var ieturēt maltīti. "Migrējošie putni parasti izvairās no lieliem atklātiem klajumiem, jo briesmu gadījumā nebūs, kur patverties," skaidro Millers.

Labākās konkursam sūtītās reportāžas pretendēs uz mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!