Foto: Scanpix
"Delfi Aculiecinieks" izsludina konkursu, kurā aicina piedalīties ikvienu rudens prieku baudītāju, iesūtot reportāžas par saviem rudens piedzīvojumiem.

Portāls "Delfi" aicina dalīties ar savu stāstu – video, fotogrāfiju un/vai raksta formā, kur esi iemūžinājis to, kā tu un tava ģimene bauda rudens priekus. Materiālu iesūti, izmantojot pievienošanas pogu zem raksta, vai arī sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Zelta rudens".

Labāko reportāžu autori cīnīsies par "Delfi Aculiecinieka" balvu - "Galactico" dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā – "Alfa", "Origo", "Galerija "Centrs"", "Mols" un "Dole".

Gaidīsim reportāžas līdz 2. novembra pusnaktij.

Vēstīts, ka 23. septembrī Zemes ziemeļu puslodē beidzas astronomiskā vasara un iestājas rudens.

Astronomiskais rudens sākas brīdī, kad Saules diska centrs šķērso debess ekvatoru virzienā no debess sfēras ziemeļu puslodes uz dienvidu puslodi. To sauc par rudens ekvinokciju, savukārt Zemes dienvidu puslodē iestājas pavasaris.

Šajā laikā abas Zemes puslodes saņem vienādu Saules gaismas un siltuma daudzumu. Diena un nakts visā pasaulē ir aptuveni vienāda garuma, tādēļ šo laiku mēdz dēvēt par vienādībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!