Foto: Publicitātes attēli
Jau sestdien, 22. aprīlī, desmito reizi Latvijā un pirmo reizi septiņās ārvalstīs ļaudis pulcēsies uz "Lielo talku", lai sakoptu kādu stūrīti savā apkārtnē. Šobrīd apstiprinātas 1300 "Lielās talkas" vietas. Savukārt "Delfi Aculiecinieks" aicina tevi stāstīt un rādīt, kādus neparastus atradumus talkošanas laikā esi uzgājis, vienalga, vai tā būtu Rīga vai Reikjavikā.

Talkas vietu pieteikšana noslēdzas ceturtdien. Šobrīd dalību pieteikuši talcinieki no visiem 110 Latvijas novadiem, kā arī latvieši Lielbritānijā, tostarp Gērnsijā, Beļģijā, Francijā, Austrijā, Islandē, Īrijā un Vācijā, informē "Lielās Talkas" organizatori.

Projekta "Lielā talka" vadītāja Vita Jaunzeme atgādina, ka pirms došanās talkot, jāatceras arī par praktiskajiem aspektiem. Tīkamāko talkas vietu var atrast mājaslapā www.talkas.lv kartē. Pirms došanās uz talkas vietu, jāpiesakās pie konkrētās vietas atbildīgās personas. Apģērbam jābūt atbilstošam laikapstākļiem. Kājās ērti, slēgti apavi, galvā – cepure vai lakats, bet rokās darba cimdi.

"Tā kā ir iespējams lietus, tad noderēs arī kāds lietusmētelis vai mitrumizturīga jaka. Galvenais ir parādīt sev un visai pasaule, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē ar čaklākajiem un vidi mīlošākajiem cilvēkiem," aicina Jaunzeme.

"Delfi Aculiecinieks" aicina neturēt sveci zem pūra un parādīt "Lielajā talkā" uzietos atradumus, sūtot tos "Delfi" redakcijai izmantojot rakstā zemāk skatāmo pogu vai arī uz aculiecinieks@delfi.lv. Gaidīsim bildes par "Lielajā talkā" paveikto un uzieto no visas Eiropas.

Ikviens talkošanas entuziasts jau šobrīd aicināts paust Lielās talkas pamatideju "Latvijai būt zaļai!" un piedalīties zibakcijā sociālajos tīklos. Ja esi "par zaļu Latviju", tad ir jāapēd loku bunte un šis process jāiemūžina foto vai video, pēc tam ar paveikto jādalās savā "Facebook" profilā. Pavadtekstā jāraksta: "Lielās loku buntes izaicinājums! Es esmu par zaļu un veselu Latviju, tāpēc publiski apēdu Zaļu loku bunti un 22. aprīlī piedalīšos "Lielajā talkā". Izaicinu 3 draugus – [jāatzīmē 3 draugi] – 24 stundu laikā parādiet, ka arī jūs spējat apēst veselu zaļu loku bunti; pierādiet to ar video savā Facebook profilā; izaiciniet 3 savus draugus ar šādu pašu tekstu un tiekamies "Lielajā talkā"! #LielaTalka"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!