Foto: LETA/ Delfi Aculiecinieks

Jau sestdien, 28. aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā talka, kuras laikā tūkstošiem iedzīvotāju sakops apkārtni. "Delfi Aculiecinieks" mudina iemūžināt un pastāstīt par neparastajiem atradumiem Lielās talkas laikā!

Gaidīsim nelielu aprakstu, kā arī foto un video ar dažādiem neparastiem un savdabīgiem atradumiem ne tikai no Latvijas, bet arī citām vietām pasaulē! Piemēram, pagājušajā gadā tika iesūtīta reportāža par Rīgā, Mūkusalas teritorijā, atrastu bruņurupuci, kurš, visticamāk, bija reti sastopamais Eiropas purva bruņurupucis. Savukārt pirms diviem gadiem "Delfi" aculiecinieki talkā atrada gredzenu, naudu un citas lietas.

Kā liecina iepriekšējo gadu prakse, Lielajā talkā piedalās arī latviešu kopienas visā Eiropā, kas mudina arī citu zemju iedzīvotājus sakopt savu apkārtni. "Delfi Aculiecinieks" gaidīs arī stāstus un reportāžas no latviešiem ārzemēs!

Reportāžu – foto vai video, kā arī nelielu aprakstu ar informāciju par notikuma vietu un laiku – sūti, vai nu izmantojot rakstā lejā skatāmo pievienošanas pogu vai arī uz aculiecinieks@delfi.lv.

Spilgtāko reportāžu autori pretendē uz mēneša balvu – "Galactico" dāvanu karti 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos Latvijas tirdzniecības centros.

Jau ziņots, ka Lielās talkas tradīcija aizsākās pirms septiņiem gadiem – ar talku 2008. gada 13. septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90. dzimšanas dienā. Kā liecina informācija Lielās talkas mājaslapā, nākamās talkas notika 2009. gada 18. aprīlī, 2010. gada 24. aprīlī, 2011. gada 30. aprīlī, 2012. gada 21. aprīlī, 2013 .gada 20. un 27. aprīlī (laikapstākļu dēļ talka oficiāli norisinājās divās dienās), 2014. gada 26. aprīlī, 2015. gada 25. aprīlī, 2016. gada 23. aprīlī un 2017. gadā 22. aprīlī. Aptuvenie Lielās talkas organizatoru aprēķini liecina, ka šajos gados vides sakopšanas pasākumos kopumā ir piedalījušies jau vairāk miljons entuziastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!