Foto: Shutterstock
Svētki ir domāti, lai tos izbaudītu, nevis vergotu virtuvē visu dienu, tāpēc ''Tasty'' nāk talkā ar gatavu ēdienkarti, kas noderēs svinētājiem kuplākā pulkā.

Kad jāgatavo vien sev vai ģimenei, nav tik grūti izdomāt, ko sapirkt un ko no tā visa šmorēt, taču kuplāka viesu bariņa uzņemšanā gan vairāk jāpalauza galva, lai neviens nepaliktu pusbadā un visa kā būtu gana. Galu galā, saka – kā Jauno gadu sagaidīsi, tā arī to aizvadīsi!

Paēduši ar glanci

Tā kā Ziemassvētkos jau esam labi paēduši smeķīgākas maltītes, Jaunajam gadam vairāk piestāvēs ēdiens ar glanci, pirkstiņuzkodas un kaut kas smalks. Tieši tāpēc piedāvājam trīs uzkodu variantus gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem, bet pamatēdienus aizstājām ar trīs veidu salātiem. Tā ir gudra izvēle, jo ēdiens neatdzisīs, turklāt varēs paniekoties jebkurā brīdī, jo salātu bļodas var droši atstāt uz galda, turpretī siltie ēdieni ir gardi tikko no plīts noņemti. Starp citu, oriģināls pasniegšanas veids salātiem sanāks, ja servēsi tos glāzēs. Tās var būt parastās limonādes glāzes vai augstās kokteiļu glāzes – gaumīgi izskatīsies jebkurā izpildījumā, turklāt tad nebūs jāraizējās par galda noformējumu ar pustukšām bļodām.

Un kas gan būtu svētki bez grandioza saldā? Ja vēlies izcept kūku, Jaunā gada sagaidīšanai izcili piestāvēs piparkūku siera kūka, kas nedaudz uzjundīs vēl Ziemassvētku noskaņu, bet arī nemainīgā klasika Napoleopns ne mirkli ēdājiem neliks vilties. Ja kūkas nav tava stihija, pagatavo kādu no desertiem – piparkūku kārtojumu ar karamelizētiem augļiem vai karalisko tiramisu glāzītēs.

Arī par dzērieniem esam padomājuši! Tā kā Jaunais gads jāsagaida ar dzirkstošo šampanieti, piedāvājumā divi kārdinoši kokteiļi, taču tiem, kam grādīgie dzērieni iet secen, jāpamielojas ar karsto dzērveņu un zaļās tējas dzērienu.

Viesu iepriecināšanai vari jau iepriekš sacept īpašos laimes cepumiņus. Tos var izdalīt brīdi pirms pusnakts vai izmantot galda karšu vietā, pacienājot viesus jau vakara sākumā. Recepti saldajam našķim ar vēlējumu atradīsi šeit.

Ēdienkarte:
Uzkodas
Salāti
Saldais ēdiens
Dzēriens

Ēdienkarte veģetāriešiem:
Uzkodas
Salāti
Fotorecepte: Kārtainie pupiņu salāti ar ķiploku grauzdiņiem
Saldais ēdiens
Piparkūku siera kūka ar hurmu un šokolādes glazūru
Dzēriens
Lai garšīga Jaunā gada sagaidīšana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!