Foto: AFP/Scanpix

No 15.maija Latvijā oficiāli ir nopērkami Nokia Lumia telefoni ar Windows Phone 7.5 programmatūru. Ja esi viens no tiem, kas to jau nopircis vai plāno pirkt, tev noderēs mans 15 noderīgu bezmaksas Windows Phone aplikāciju apkopojums. Daļu esmu pats lietojis, bet daļu man ieteica citi Windows Phone viedtālruņu lietotāji.

Aplikācijas ir tas, kas viedtālruni atšķir no parasta telefona, jo tieši ar aplikācijām telefons iegūst daudzas un dažādas noderīgas papildus iespējas.

Facebook - Facebook oficiālā aplikācija. Raksti jaunas ziņas, pievieno bildes, saraksties ar draugiem vai, piemēram, atzīmējies, kad es ieradies kafejnīcā. Aplikācijā tāpat var sekot līdzi tam, kas notiek Facebook grupās, kurās esi pievienojies, un darīt vēl visu ko.

4th & Mayor - labākais risinājums sociālā tīkla Foursquare lietošanai. Atzīmējies vietās, kuras apmeklē, skaties, ko apmeklē citi, un atklāj jaunas vietas. Ir vērts pamēģināt.

Twitter Twitter oficiālā aplikācija. Lieto Twitter, lai uzzinātu, kas notiek pasaulē. Seko līdzi tam, ko raksta draugi vai slavenības.

MT Riga - ja Rīgā pārvietojies ar sabiedrisko transportu, tad transporta saraksti telefonā noteikti noderēs. Aplikācija māk arī parādīt, kur atrodas tev tuvākā transporta pietura.

Mobilly - par stāvēšanu Rīgas Satiksmes stāvvietās maksā ar Mobilly. Lai atrastu tuvāko stāvvietu, ieskaties Mobilly aplikācijā. Ērtā veidā ir iespējams vienlaicīgi maksāt par vairākiem auto.

Endomondo - iesaku visiem sportotājiem. Telefons ar Endomondo kabatā un dodies skriet, braukt ar riteni vai kā citādi sportot. Telefons uzņems gan laiku, gan ātrumu (vidējo, pašreizējo, maksimālo, minimālo), gan veikto attālumu un vēl dažādus citus parametrus. Vēlāk to visu var ērti apskatīties turpat telefonā vai arī datorā - endomondo.com.

Skype - tas pats, ko jau zini datorā. Sazinies ar draugiem, sarakstoties, zvanot vai izmantojot video zvanu.

SkyDrive - piekļūsti failiem, kas ir tavā datorā, no telefona. Līdz ar to dokumenti, bildītes un citas lietas vienmēr var būt līdzi. Pirms tam tikai arī datorā uzinstalē SkyDrive un pārliecinies, ka telefonā tev būs pieejams internets. Bet bez tā jau šobrīd nekā.

TuneIn Radio - ja ar parasto radio nepietiek, tad TuneIn atradīsi tūkstošus dažādus pasaules radio. Izvēlies pēc mūzikas žanra vai, piemēram, meklē kādu konkrētu šobrīd skanošu dziesmu - iespējas ir dažādas.

Vārda dienas - ar šo aplikāciju vienmēr zināsi, kam šodien ir vārda diena. To telefons māk parādīt uz ekrāna. Aplikācijā ir pieejama arī vārda dienu meklēšana un vienā skatā redzami arī visi nedēļas jubilāri.

Cool Tools - Makgaivera komplekts jeb viss vienā, tā varētu saukt šo aplikāciju. Tajā ir hronometrs, atpakaļ skaitīšanas taimeris, lukturītis ar mirgošanas iespēju, lineāls, līmeņrādis, skaņas regulētājs, konvertētājs (dažādu vienību), kalkulators un nejaušu skaitļu ģenerators.

AccuWeather - laika ziņas vienmēr līdzi.

StickyTiles - kā vislabāk pamanīt kādu piezīmi telefonā? Novietot to uz ekrāna - tā ir iespējams izdarīt ar StickyTiles.

Shazam - skan kāda nezināma dziesma, ieslēdz Shazam un tā parādīs, kas tā ir par dziesmu.

Forum Cinemas Movies -  kādas filmas šobrīd rāda kino Forum Cinema? Atbildi uz šo jautājumu atradīsi, ieskatoties Forum Cinema aplikācijā.

Lai ielādētu kādu no šīm aplikācijām, telefona izvēlnē spied uz Marketplace un tur meklē ieinteresējušo aplikāciju. Pirms tam vari palasīt par to vairāk datorā, tepat rakstā spiežot uz aplikācijas nosaukuma. Un tāpat vari pats doties uz Marketplace datorā, lai meklētu kaut ko jaunu, piemēram, spēlītes (to ir tūkstoši).

Kuras no šīm aplikācijām tu izmanto un ko vēl citu iesaki? Raksti komentāros!


Delfi blogiJa arī Tev ir blogs un Tu vēlies dalīties savā saturā ar "Delfi" lasītājiem, pievieno savu blogu www.delfi.lv/blogi arī Tu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!