Foto: Publicitātes foto
Izgājušajā nedēļā droši vien bija neiespējami izvairīties no ziņām par jauno Galaxy viedtālruni. Vispirms paklīda baumas (kas izrādījās pilnībā patiesas) un tad, protams, oficiālā prezentācija un tai sekojoša informācijas pārplūde internetos.

Taču nedēļa pagāja ne tikai sagaidot jaunos - tika izvadīti arī daži veci, labi draugi. Mazliet ieskatīsimies arī svešos maciņos, bet sāksim, protams, ar Galaxy S4.

Lidojums jaunā galaktikā

Foto: AFP/Scanpix

Tam ir 5 collu FullHD izšķirtspējas (1920x1080) ekrāns ar 441 ppi pikseļu blīvumu. Darbina to 1.9 GHz četrkodolu procesors.

Interesants jaunums ir dažādie foto un video režīmi, piemēram iespēja pievienot fotogrāfijai balss ziņojumu kā arī iespēja bildēt reizē ar abām kamerām. Šādi tiek atrisināta klasiskā problēma ar aiz kadra paliekošo fotogrāfu - telefons sakombinēs abus attēlus vienā.

Paplašinātas ir arī "acu vadības" iespējas. Sekojot lietotāja acīm telefons var ritināt saturu, savukārt skatoties video telefons automātiski to nopauzēs, ja lietotājs būs aizgriezies prom. Interesanti.

Lūk ciparu un saīsinājumu virkne: 4.99 collas, Super AMOLED HD, RGBG Pentile, 441 ppi, 3G/4G/LTE, 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, Snapdragon S4 Pro, 1.9 GHz, 2GB, 16/32/64GB, microSD, 2MP/13MP, Android 4.2.2, 2600 mAh.

Sagaidot jauno Galaxy flagmani novērotāju domas dalās. Vieni ir sajūsmā par rezultātu, citi to apsauc par vienkārši uzlabotu iepriekšējo modeli. Vēl kāds, kas ir pamanījies tikt pie izstrādes prototipiem apgalvo, ka plānotās idejas bijušas iespaidīgākas par gala rezultātu (piemēram, viengabala metāla korpuss kā HTC One).

'Galaksiskais' teātris

Foto: Publicitātes foto

'Samsung' un 'Windows' attiecības atdziest

Foto: AP/Scanpix

Tāpat klīst runas, ka arī pašu Microsoft Surface pērk mazāk kā gribētos. Nav viegli jaunajam Windows 8 (un RT) uzņemt apgriezienus. Jo mazāk pārdod, jo mazāk izstrādātāju veido tiem aplikācijas. Jo mazāk aplikācijas tiek izstrādātas, jo mazāk pērk ierīces. "Microsoft" ir ļoti jāsaspringst, lai izkļūtu no šī cikla.

'Google' nogalina lasītāju

Foto: DELFI

Vēl pāris mēnešus Google Reader turpinās darboties, lai lietotāji varētu paspēt saglabāt savus datus un pārcelties uz konkurējošiem servisiem. Vienīgā problēma - šobrīd nav reālu konkurējošo servisu. Taču ir labā ziņa - pēc Reader likvidēšanas beidzot atkal varēs atdzīvoties RSS konkurence. Sākumā būs grūti, bet pēcāk, iespējams, būs vēl labāk. Turam īkšķus.

'Android' pamet šefs

Foto: DELFI

Rubins aizsāka "Android Inc". kuru 2005. gadā pārpirka "Google". Kopš tā laika viņš vadīja šo komandu, kas izstrādā šobrīd pasaulē populārāko viedtālruņu operētājsistēmu.

Milzīgais iPhone

Foto: AFP/Scanpix

Starp citu, sākotnēji "Apple" plānoja izlaist iPad planšetdatoru, taču laicīgi saprata, ka pircējus vispirms ir jāpieradina pie skārienjutīgās ierīces ar ko mazāku un biežāk lietotu. Tādēļ iPad plāni tika atlikti un pirmais dienasgaismu ieraudzīja iPhone.

Kas viņiem maciņā?

Foto: AFP/Scanpix

"Facebook": 11470$
"Microsoft": 164500$
"Google": 199300$
"Yahoo!": 337200$
"Apple": 573400$

Kā redzam naudas lietās "Apple" atkal ir visiem priekšā. Vairāk kā pusmiljons dolāru peļņa uz katru darbinieku.

Planšetes turpina uzvaras gājienu

Foto: Reuters/Scanpix

Visvairāk internetu planšetdatoros lieto briti (12,2% pret 7,4%), viņiem seko amerikāņi (9,1% pret 7,4%) un kanādieši (8,7% pret 6,8%), savukārt Ķīnā joprojām uzvar viedtālruņi (3,1% pret 5,9%).

Planšetdators vai papīrs?


Foto: AFP/Scanpix

Nobeigumā mazliet jautrības. Tiesa, konkrētā situācija nav īpaši jautra...
Skatāmies video
!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!