Foto: Reuters/Scanpix
Šoreiz visai īsi. Galvenie jaunumi atkal ir no tiesas zālēm. Kamēr vecie milži turpina cīņu, tikmēr sen nedzirdēti atkal atgādina par sevi. Miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts - noteikti nav šīs sezonas moto.

Tiesas zālē atkal pulcējas 'Samsung' un 'Apple' pārstāvji


Foto: AP/Scanpix

"Un atkal deja vu," noteica tiesas reportiere ienākot tiesas zālē, kurā atkal pulcējas "Samsung" un "Apple" pārstāvji, lai turpinātu šķetināt savu milzīgo kašķi. Likās jau, ka process beidzās, "Samsung" piesprieda maksāt miljardu dolāru par pāridarījumiem, tomēr nekā - procesā tiek iepītas abu pušu jaunākās ierīces, turklāt "Samsung" apstrīd kāda zvērinātā piemērotību pienākumu pildīšanai.

Tiesas procesu novēro un tiešsaistes 'live-blogā' ziņo desmitiem žurnālistu. Šobrīd viss jau sāk līdzināties farsam, taču uz spēles ir likti miljardi...

'Nokia' uzklūp 'Android' ierīču ražotājiem


Foto: AFP/Scanpix

Tiesāties turpina un no jauna uzsāk arī citi mobilo tehnoloģiju eksperti. Tā "Nokia" sāk pamazām uzklupt dažādiem "Android" ierīču ražotājiem, savukārt "Ericsson" nekautrējas ķerties pie "Samsung".

Zviedru uzņēmums, kas joprojām ir viens no vadošajiem telekomunikāciju ierīču ražotājiem, pieprasa korejiešiem bezvadu sakaru tehnoloģiju licencēšanu. Pretējā gadījumā tiks pieprasīts visu "Samsung" mobilo ierīču tirdzniecības aizliegums. Varam gan būt droši, ka līdz tam nenonāks.

'The Daily' pamet iPad

Foto: AFP/Scanpix

Daudzi min, ka "The Daily" neveiksme norāda uz neiespējamību radīt rentablu izdevumu tieši planšetdatoriem, taču tik pat daudzi norāda, ka vaina ir pašā projektā, nevis sistēmā kopumā. Planšetdators nav tikai jauna vide, kurā pārdot jau ierasto žurnālu - šeit izdevējiem ir jāpielāgojas jaunam modelim. Pirmkārt - izdevumam jābūt specifiskākam, nevis visaptverošam; otrkārt - tam nav jāpakļaujas drukāto žurnālu grafikam, un saturs var tikt papildināts regulāri.

Jādomā, ka izdevēji mācīsies no kļūdām un nākotnē mūs sagaidīs daudz, jauku, tematisku žurnālu. Galu galā, no digitalizācijas neizsprukt un ar laiku visa drukātā prese būs spiesta pielāgoties jaunajam laikmetam.

Interesants jaunums 'Nokia' preču klāstā


Foto: Publicitātes attēli

Interesantu jaunumu ierīču klāstā piedāvā "Nokia". Tas ir kārtējais "Windows Phone" 8 viedtālrunis - Lumia 620. Atšķirībā no "lielajiem brāļiem", Lumia 620 ir budžeta klases viedtālrunis, ar ieteicamo mazumtirdzniecības cenu zem 200 eiro. Visticamāk šis aparāts drīz vien nonāks subsidēto/pēcmaksas piedāvājumu klāstā un tādējādi gūs visai lielu popularitāti.

Tehniski aparāts ir viduvējs: 3,8 collu ekrāns, 800x480 pikseļu ekrāns, 5 MP kamera. Un daudz, krāsaini, maināmi vāciņi.

Austrālijas policija brīdina par 'Apple' kartēm


Foto: DELFI

Nobeigumā mazliet jautrības. Tiesa, jautrības mums, jo ziņas varoņi nejūtas diez ko priecīgi.

Austrālijas policija izplatījusi ziņojumu, kas iesaka uzmanīties navigācijai izmantojot jaunās "Apple" kartes. Vairāki ceļotāji esot nonākuši dabas parka vidienē, kur bez pārtikas un ūdens palikuši vairākas dienas. Problēma tāda, ka kartē kļūdaini norādīta kāda Austrālijas pilsēta.

Šādas likstas gadās arī citur pasaulē un, iespējams, ir iemesls "Apple" iOS šefa Forstāla nesenajai atlaišanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!