Foto: AFP/Scanpix
Nedēļa mūs nelutināja ar jaunām ierīcēm, toties parādījās dažādi dati par naudu - gan ienākumi, gan izdevumi. Jaunumi arī no "Blackberry", kam, iespējams, iet tīri labi.


'Apple' iepērkas


Foto: Publicitātes foto

Bieži viņi to nedara, taču nesen par "Apple" "upuri" ir kritis "WifiSLAM" - uzņēmums, kas specializējas iekštelpu navigācijā. Minējumi šeit ir lieki, "Apple" nepārprotami plāno savas kartes papildināt ar iekštelpu navigāciju, lai lietotāji vieglāk orientētos lielās ēkās, piemēram, lielveikalos.

Arī 'Yahoo!' tērējas


Foto: Publicitātes attēli

Ievērojami iepirkušies ir arī kādreizējie interneta līderi "Yahoo!". Uzņēmums pārpircis "Summly" - servisu, kas "konspektē" garus rakstus izvelkot galveno būtību. Klīst baumas, ka par trim "Summly" darbiniekiem "Yahoo!" samaksājis 30 miljonus dolāru. Tas daudzus pārsteidz, jo diez vai trīs darbinieki būtu tādas naudas vērti, jo īpaši ņemot vērā, ka pats "Summly" pakalpojums automātiski tiek likvidēts. Mēļo, ka lielākā daļa naudas maksāta par patentiem vai citu intelektuālo īpašumu.

Starp citu, "Summly" autoram ir vien 17 gadu. Ja tu šobrīd esi skolā - mācies cītīgi, tas var labi noderēt!

Desmitreiz vairāk


Foto: Reuters/Scanpix

Joprojām mierā neliekas tie, kam patīk skaitīt naudu svešos maciņos. Tā pētnieki izskaitļojuši, ka par katru pārdoto telefonu un planšeti "Apple" reklāmās iztērē trīs dolārus, savukārt Samsung - 30.

Hei, 'Hon Hai'!

Foto: AP/Scanpix

Atgādināsim, ka "Foxconn" ražo ierīces un komponentes "Acer", "Amazon", "Apple", "Dell", HP, "Microsoft", "Motorola", "Nokia", "Sony", "Toshiba" un citiem labi pazīstamiem ražotājiem.

Bezvadu elektrība?


Foto: AFP/Scanpix

"Nokia" speciālisti atklājuši, ka strādā pie telefona, kurš "barojas" no radioviļņiem. Mūsu apkārtējais "ēters" ir pilns ar miljoniem dažnedažādu elektromagnētisko viļņu (telefoni, radio, televizors, bezvadu internets, utt., utt.) un, apkopojot šo enerģiju, esot iespējams iegūt pietiekoši strāvas, lai nodrošinātu barošanu mobilajam telefona gaidīšanas režīmā. Protams, šeit runa ir par vienkāršiem telefoniem, nevis superjaudīgiem viedtālruņiem ar milzu ekrāniem un pastātvīgu interneta pieslēgumu.

'Blackberry' gūst peļņu, zaudē dibinātāju



"Blackberry" izziņojuši savus pēdējā ceturkšņa datus, atklājot, ka uzņēmums guvis 94 miljonu dolāru lielu peļņu. Tāpat atklāts, ka pāris nedēļās pārdoti (veikaliem un dīleriem) vairāk kā miljons jaunās paaudzes "Blackberry" telefoni. Varbūt tomēr "Blackberry" dzīvos?

Reizē ar labajām ziņām par peļņu, "Blackberry" paziņoja, ka uzņēmumu pamet tā bijušais šefs un dibinātājs Maiks Lazaridis, kurš uzņēmumu vadīja kopš tā dibināšanas 1984. gadā līdz par 2012. gada vasarai.

'Windows Phone' labi, 'Windows' slikti

Foto: DELFI

Tikmēr "Windows Phone" lielajam brālim Windows 8 neejot tik labi. Tā atklāts "Dell" dokumentos, kur norādīts, cik maz pircēji izvēlas Windows 8 ierīces. Varbūt tomēr "Microsoft" ir pasteidzies ieviešot radikāli atšķirīgo Windows 8.

Otrs secinājums, kas izriet no "Dell" dokumentiem ir jau labu laiku novērots - pircēji arvien mazāk pērk datorus un klēpjdatorus, priekšroku dodot planšetdatoriem. Cieniet savu lielo rūcošo kasti - datori izmirst...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!