Foto: DELFI
Pērnā nedēļa aizritēja visai mierīgi mobilajā pasaulē. "Mobile World Congress" trakums beidzies, viss pamazām atgriežas ierastajās sliedēs. Diemžēl ierastās sliedes nozīmē, ka turpinās liela mērogi kašķi starp būtiskākajiem spēlētājiem.

Taču sākšu atskatu ar ko jauku - ar jaunu telefonu.

HTC One

Foto: DELFI

Diemžēl pasākuma apstākļos īsti nebija iespēja novērtēt telefona jauno "UltraPixels" kameru, kas pateicoties lielākiem pikseļiem sola zemāku trokšņu līmeni. Sagaidīsim aparātu uz testiem, lai varētu patiesi to novērtēt.

Šobrīd nav īsti zināms, kad telefons būs pieejams mūsu veikalos, taču cerams HTC ilgi nekavēsies. Galu galā, jau šonedēļ tiks prezentēts jaunais Samsung flagmanis Galaxy S4.

HTC īpašs tālrunis 'Facebook'

Foto: DELFI

Telefonam būšot 4,3 collu displejs, piecu megapikseļu "UltraPixels" kamera ar optisko attēla stabilizāciju. Gaidām.

'Nokia' grib 'Instagram' savam Windows Phone

Foto: DELFI

Šobrīd gan nav zināms ko par šādu visai bezkaunīgu žestu domā paši "Instagram" izstrādātāji. Atliek cerēt, ka viņi piekritīs atbalstīt operētājsistēmu, kas aizņem knapi 2% tirgus daļas. Citādi "Nokia" un "Microsoft" var palikt kaunā, ja šī akcija neizdodas. Vēlam veiksmes!

Cik pasaulē ir aktīvu mobilo pieslēgumu?

Foto: PantherMedia/Scanpix

Atgriežoties pie tiem iedzīvotājiem - apmēram 60%, jeb 4,3 miljardiem planētas iedzīvotāju ir mobilais telefons. Mobilo telefonu lieto pat cilvēki, kurus neaizsniedz elektrības tīkls (attiecīgajos reģionos tiek pārdoti telefoni ar ļoti ietilpīgām/vairākām baterijām).

Vairāk kā miljards iedzīvotāju ikdienā lieto vismaz divus mobilos telefonus.

Tikai 22% no visiem lietošanā esošajiem telefoniem ir viedtālruņi. Savukārt 83% - ir telefoni ar iebūvētu fotokameru.

Visas mobilās industrijas vērtība tiek lēsta ap 1,5 triljoniem dolāru. Nav brīnums, ka bagātākais cilvēks pasaulē ir mobilā operatora šefs (Karloss Slims - Meksikas "Movil").

Kādi ir ieņēmumi no pakalpojumiem pasaulē kopā?
664 miljardi USD par balss zvaniem, 193 miljardi par īsziņām. Peļņa no pašu telefonu tirdzniecības? 350 miljardi.

Dienā mobilajam tālrunim tiek veltīti 150 skatieni

Foto: AP/Scanpix

Dažas populārākās mobilo telefonu iespējas: īsziņas - 100% ierīču, interneta pārlūks - 98%, fotokamera - 83%, 3G vai ātrāks pieslēgums - 45%, Wifi - 26%.

200 tūkstoši 'Tele2' klientu lieto viedtālruni

Foto: DELFI

'Apple' joprojām tiesājas ar 'Samsung'

Foto: AP/Scanpix

Tā novērojām divus interesantus pavērsienus "Apple" un "Samsung" tiesā. Šajā procesā iesaistīties nolēma "Nokia", kas sniedz savu atbalstu "Apple" pusei un uzskata, ka "Apple" ir tiesības pieprasīt "Samsung" ierīču tirdzniecības aizliegumu.

Savukārt šī procesa tiesnese lēma gandrīz uz pusi samazināt summu, kas Samsung būtu jāmaksā "Apple" par radītajiem zaudējumiem "kopēšanā". Tā summa no 1,05 miljardiem dolāru ir sarukusi par 450,5 miljoniem. Visa šī liela kasīšanās gan turpināsies vēl ilgi.

'Google' pārkāpj patentus

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd nav zināms ar ko tas viss beigsies, bet "Google" vajadzētu aiziet stūrī nokaunēties, jo vēl nesen šo WebM formātu aktīvi piedāvāja tieši kā H.264 alternatīvu.

Savukārt Vācijā, iespējams, tiks aizliegtas "Google" kartes, jo kā atklājies, tās darbojas izmantojot "Microsoft" izstrādātu tehnoloģiju, par kuras lietošanu uzņēmumi nav vienojušies.

Sīrijas situācijas ilustrācijai dāņu TV kanāls izmanto datorspēli

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!