Foto: AP/Scanpix
Nedēļa pagāja dažādu naudas atskaišu un nākotnes produktu zīmē. Neizpalika arī ziņas par ne-visu-mīlēto "Windows" un diemžēl arī par kādu šmuci, kas sanākusi kādam korejiešu uzņēmumam.

'Nokia' 2013. gada pirmā ceturkšņa rezultāti


Foto: Publicitātes foto

Pirmais ceturksnis somiem nesis kritumu, kurā slēpjas kāpums. Kopējais pārdoto viedtālruņu skaits ir kritis par 8% no 6,6 miljoniem uz 6,1, savukārt Lumia skaits ir audzis no 4,4 līdz 5,6 miljoniem. Interesanti, ka šajā laika posmā "Symbian" viedtālruņu cena ir augusi, bet WP telefoniem kritusi.

Joprojām vislabāk "Nokia" viedtālruņiem iet Eiropā, savukārt Amerikā pagalam neveicas.

'Samsung', iespējams, apgāna HTC


Foto: Reuters/Scanpix

Liela šmuce atklājusies Taivānā, kur "Samsung" esot algojis studentus, lai tie interneta forumos rakstītu komentārus par to, cik slikts ir jaunais HTC One viedtālrunis. Šobrīd Taivānā notiek lietas izmeklēšana, bet mēļo, ka Samsung
esot atvainojies
par nelāgo situāciju.

Kurš datorražotājs pelna visvairāk?


Foto: Publicitātes foto

"Dell"? HP? "Gauja"? Nē, "Apple". Izrādās, ka kalifornieši pamanās gūt lielāku peļņu kā tuvākie pieci sekotāji kopā.

Tāpat saskaitīts, ka katrs ar "Windows" aprīkots dators tā pārdevējam ienes vien 16 ASV dolārus lielu peļņu. Nav brīnums, ka datorražotāji tik aktīvi pievēršas telefoniem un planšetdatoriem.

'Yahoo' aug!

Foto: Publicitātes attēli

'Google' attīstīs 'Motorola'


Foto: Publicitātes foto

Nu jau būs pagājuši divi gadi kopš "Motorola" ir "Google" īpašumā, taču tikai tagad parādās pirmās ziņas par īpašiem "Google" telefoniem. Mēļo, ka jau šogad mēs ieraudzīsim "Motorola" viedtālruņus ar tīru "Android" OS, pa tiešo no "Google". Līdz šim visi "Motorola" androīdi tika "apkarināti" ar operatoru izvēlētu programmatūru.

'Android' turpina būt dārgs


Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajā nedēļā "Hon Hai" ("Foxconn") noslēdza vienošanos ar "Microsoft" par patentu izmantošanu "Android" ierīču ražošanā. "Foxconn" ir nu jau divdesmitais uzņēmums, kas noslēdzis šādu vienošanos, lai izvairītos no tiesas procesiem nākotnē. "Android" un "Chrome" operētājsistēmas izmanto "Apple", "Microsoft", "Nokia", "Oracle" un citu izstrādātas tehnoloģijas, par kurām pamazām tiek piedzīta samaksa. "Google" gan joprojām cenšas uzsvērt, ka OS ir "brīvas" un atsakās maksāt, tomēr arvien pieaugošie tiesu darbi norāda, ka "Android" nav nemaz tik "brīvs" kā tiek reklamēts.

'Microsoft', iespējams, spers soli atpakaļ


Foto: Publicitātes attēli

"Microsoft" turpina gūt peļņu, taču jaunajam "Windows 8" neiet tik saldi kā gribētos. Daudzi vaino radikāli atšķirīgo saskarni, kas biedē konservatīvākus lietotājus. Šobrīd paklīdušas baumas, ka nākamajā "Windows" versijā tiks dota iespēja lietot tikai "desktop" vidi, turklāt tikšot atjaunota "Start" poga, kuras trūkums daudzus dzen izmisumā.

Virtuālo asistentu cīņa saasinās

Foto: Reuters/Scanpix

Šis solis vēl vairāk pastiprina runas, ka arī "Amazon" drīz laidīs klajā savu viedtālruni.

Pats sev autors

Foto: Publicitātes attēli

Lai izdotu grāmatu mūsdienās vajadzīgs vien dators, kredītkarte un internets. Ak jā, un spēja sarakstīt grāmatu.

Igaunija iestājas pret antipirātisma reketu


Foto: DELFI

Datorlietu autortiesību aizstāvji un lobētāji BSA (The Software Alliance) izplatījuši ziņojumu par slikto stāvokli Igaunijā, norādot, ka valdībai šī joma (datorpirātisms) nav pietiekoši augstā prioritātē. Uz
ziņojumu
igauņi reaģējuši nosaucot [BSA] darbību par mūsdienu reketu. Sāpīgo pirātisma jautājumu būtu jārisina nevis ievērojami sodot, bet nodrošinot iespējas legāli iegūt. Liela daļa ar autortiesībām aizsargāto materiālu vienkārši legāli nav pieejami.

Vēlam veiksmes igauņiem un turpinām baudīt tikai pirms pāris dienām pie mums oficiāli darbību uzsākušo mūzikas straumēšanas servisu Spotify.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!