Foto: DELFI Aculiecinieks
Iekarojumu laikā Teitoņu ordeņa bruņiniekiem bija izstrādāts drošs veids, kā nostiprināt savas pozīcijas okupētajās zemēs – viņi būvēja cietokšņus. Pēc kara darbības beigām cietokšņi palika kā administratīvie centri.

Izmantojot šo okupācijas veidu, vācieši aizokupējās līdz pat mūsdienu Ļeņingradas apgabalam Krievijā. Teitoņu ordņa galvaspilsēta līdz 1466.gadam bija Marienburga (mūsd. Malborka, Polija).

Lūk, šajā bruņinieku "lapseņu pūznī" izdevās pabūt arī man. Jāsaka kā ir – vācieši prata karot un prata būvēt. Lai gan karoja vieni, bet būvēja citi. Viņi lieliski prata sadalīt pienākumus… Šobrīd Malborka ir UNESCO mantojuma sarakstā un cietokšņu cienītāju "svētvieta" Eiropā. Un pamatoti, jo redzēt tur patiešām ir ko.



Skatīt lielāku karti

Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!