Foto: DELFI Aculiecinieks
"Nupat viesojos mums mentāli radniecīgajā Stokholmā. Tur pārsteigts ieraudzīju, ka lai gan daudzviet Zviedrijas galvaspilsētā ir dažādi skaidri ar apmalēm, zaļajām zonām un betona stabiņiem nodalīti veloceliņi, pašā centrā ir arī tā sauktie "uzkrāsotie" veloceliņi," raksta Andris.

"Vietās, kur to izbūve nav iespējama, ir redzami tādi paši veloceliņi, par kādiem gānās Rīgas autobraucēji. Tie ir uzzīmēti ar krāsu, nodalīti ar nepārtrauktu un pārtrauktu līniju, kā arī vietām līkumo, apbraucot ielu malās esošās autostāvvietas un autobusu pieturas.

Kā novēroju, vienīgā atšķirība bija autobraucēju miers - visi bija jau pieraduši pagaidīt velosipēdistus pirms pagriešanās vai apstāšanās autostāvvietā, bet vietās, kur veloceliņš pāriet, piemēram, otrajā joslā, gan velosipēdists gan autobraucējs ar gaismām vai attiecīgi rokām skaidri norādīja, kurp brauks".

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!