Foto: DELFI Aculiecinieks
Septembra izskaņā zied ābele – šādu ainu iemūžinājis un fotogrāfiju portālam "Delfi" atsūtījis lasītājs Jānis.

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kokaugu speciāliste Madara Lazdāne teic, ka šāds vērojums nav nekas neparasts. Arī Botāniskajā dārzā septembrī uzziedējis pavasarī plaukstošais rododendrs. Arī portāls "Delfi" ziņoja par šoruden ziedošām smaržīgajām vakarenēm un hiacintēm.

"Laikapstākļu dēļ augiem sajucis ziedēšanas laiks. Vasara bija vēsa, ko varēja uztvert kā ziemošanas periodu, savukārt siltais rudens radīja ilūziju, ka sācies jau pavasaris," skaidroja speciāliste. Viņa pieļauj, ka ziedēšana noris, iespējams, arī tāpēc, ka pavasarī tā izpalikusi.

Speciāliste aicina ābeles saimnieku pēc iespējas drīzāk nogriezt ziedus un auglīšus, ja tādi jau izveidojušies. Tas nepieciešams, lai koks pienācīgi sagatavotos ziemai. "Ja koks nebūs nobriedis, sakrājis spēkus, tas var nosalt," norādīja Lazdāne.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!