Foto: Shutterstock
Pēdējās nedēļas nogales pavadot lauku mājās, nevar nepamanīt interesantu dabas iezīmi – šogad ir netipiski daudz dunduru, bet vispār nav jūtami odi, raksta "Delfi" lasītājs Andžs.

"Interesanti, ar ko skaidrojama tāda dunduru invāzija? Ar netipiski silto vasaru, ar pērno lietaino vasaru?" taujā lasītājs. Arī "Delfi" lasītāja Made Rīgas dzīvoklī Čiekurkalnā šogad pirmo reizi lodžijā novērojusi dundurus, par ko ir ārkārtīgi pārsteigta. "Reizēm ir bijuši irši, taču līdz šim vēl nekad netiku manījusi dundurus," teic Made.

Latvijas dabas muzeja entomologs Nikolajs Savenkovs portālam "Delfi" sacīja, ka odu ir mazāk sausuma dēļ: "Odu attīstībai ir nepieciešamas mikro ūdenstilpnes, kā, piemēram, peļķes, kur galvenokārt attīstās kāpuri." Savukārt karstā laikā kļūst aktīvāki dunduri, teic speciālists.

Šī iemesla dēļ arī rodoties iespaids, ka dunduru vairāk.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!