"Juglā izgāju pastaigāt pie mājas ar suni, bet tur man pretī nāk mežacūku ģimene. Dzīve mūsu rajonā paliek arvien interesantāka," pastāstīja aculiecinieks Nikolajs.

Rīgas dome aicinājusi iedzīvotājus ziņot par gadījumiem, kad sastaptas mežacūkas, sūtot norādi ar precīzu laiku un vietu uz e-pasta adresi mezacukas@riga.lv. "Šobrīd ir nolemts, ka pieredzējuši mednieki pēc Līgo svētkiem sāks mežacūkas izķert un tās tiks izvestas uz mežiem, kas pieder pilsētai, bet atrodas ārpus tās robežām. Paralēli tam atsevišķos mežos sāks iztīrīt pamežu,'' skaidroja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Viktors Smirnovs.

Pēdējā laikā rukšķētāji Rīgā novēroti visai regulāri. Ceturtdien kupla saime bija iekļuvusi kādas privātmājas pagalmā un rušinājās dobēs, meklējot dažādas dārza veltes, ko likt uz kārā zoba. Astaiņus nesatrauca pat pavisam tuvā cilvēku klātbūtne.

Sūtiet savas reportāžas "Delfi" aculieciniekam un saņemiet balvu! Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv. Reportāžu varat iesūtīt arī izmantojot nereģistrētajiem autoriem paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!