Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdienas, 20. augusta, rītā aculiecinieks fiksējis nepatīkamu skatu – pēc nedēļas nogalē notikušajiem Ostas svētkiem Kronvalda parkā Rīgā atstātas dekorācijas ar vairākām bojā gājušām zivtiņām. Rīgas Brīvostas pārvaldē skaidro, ka tas bijis nelaimes gadījums.

"Rīgas Brīvostas pārvalde no 17. līdz 19. augustam Rīgas svētku ietvaros piedāvāja Ostas svētkus. Bet tas, kas nākamās dienas, 20. augusta, rītā priecēja cilvēkus, diemžēl nevienu vairs neinteresēja," raksta Gvido.

"Pirmdien novēroju, kā jauc nost svētku dekorācijas. Šīs te zivtiņas baseinā viņi atstāja turpat. Varēja taču kādam viņas nodot, nevis šitā. Redzēju kādas sešas septiņas bojāgājušas zivis," skaidro Gvido.

Rīgas Brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šabovica portālam "Delfi" skaidroja, ka zivtiņas gājušas bojā, jo aizķērušās aiz akvārijā esošo konstrukciju asajām malām un savainojušās.

"Tas bija nelaimes gadījums. Šobrīd zivtiņas ir piesegtas un tuvākajā laikā tiks aizgādātas prom no pasākuma norises vietas," atklāj Šabovica.

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bior" pētniece pētniece Ruta Medne portālam "Delfi" norāda, ka zivis mirst, taču, lai izprastu konkrēto zivju bojāeju, būtu jāveic izpēte, noskaidrojot, vai akvārijā bija pietiekami daudz skābekļa, vai bija pietiekami silts ūdens, jo akvārija zivis mīl siltu ūdeni. "Tā būs tāda zīlēšana, taču ir zināmas zivju sugas, kuras mēdz iesprūst, piemēram, store mēdz ievilkties starp zālītēm, kuras sapinas ap žaunām. Tas storēm nepatīk, viņas apjūk, stāv, līdz nomirst," teic Medne.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!