Vecāgada vakars un Jaunā gada pirmās stundas ir laiks, kad grib runāt ne vien Valsts prezidents, premjers, Obama un Sudānas prezidents, bet pat zirgi. Kāpēc gan lai Gaujmalietis rāmi stāvētu mālā un tikai klausītos!

Atliek vien noskatīt kādu paaugstinājumu, sakopot spēkus un līdzsvara izjūtu, ievingrināt žokli ar kustībā, kas vēl palikušas prātā no Smiļģa laikiem un sākt:

Mīļie tautieši. Būšu lakonisks. Mēs daudz esam izdarījuši un sasnieguši un vēl saulainākas tāles ir priekšā. Ņemsim piemēru no savulaik piesauktajiem pingvīniem, kas saspiedušies var izturēt ne tādu vien spelgoni, kāds šeit reizumis ierodas. Ņemsim piemēru no gliemežiem, kas ierokas zemē un pat -130 viņiem pie lokatoriem. Ņemsim piemēru no mušām, kas pa ziemu sasalst, bet pavasara saulītē atkal ceļas spārnos. Tad nevajadzētu ne par apkuri gādāt, ne ceļus no sniega tīrīt. Kāda nauda ietaupītos. Tiesa, dažu, kam tas piķis aiziet gar degunu, būtu žēl. Bet dažus var upurēt uz nākamības altāra. Dzīvajā dabā piemēru daudz, tikai vajag mācīties.

Var pamācīties arī no Amazones džungļu vai Klusajā okeānā pamesto salu ciltīm. Kā nekā – jo cilvēkam mazāk ir, jo viņš ir laimīgāks. Viņam ir daudz lielāki plašumi progresam...

Ņemot vērā dažādu lasītāju grupu uzstādītās diagnozes, Gaujmalietis dziļās skumjās un lielā priekā paziņo, ka ir nolēmis izmeklēt aknu stāvokli, jo viņam piedēvētie izdzerti alkohola un citu apreibinošo līdzekļu apjomi varēja ne vien iedragāt, bet pat pilnībā noārdīt aknas un tām blakusesošos orgānus. Jāpārbauda. Tāpat arī garīgās veselības stāvokli Dzeguzes ligzdā vai tai līdzīgā iestādē, jo arī par to dažiem radušās šaubas.

Un vēl apmeklēt glītrakstīšanas papildnodarbības, drošas braukšanas skolu, suahili valodas kursus... Drošs paliek drošs, nolieciet Dieva ausī kādu svecīti. Noteikti palīdzēs.

Ja mediķu verdikts būs veselīgs, Gaujmalietis iespējami ātri cer atgriezties darba frontē. Protams, ja Rīgas dome būs parūpējusies iztīrīt ielas uz un no Stradiņu un citām slimnīcām. Tuvojas pašvaldību vēlēšanas, tāpēc J.S.G. ļoti dziļi atvainojas vairākiem personāžiem, kas tiešā vai līkā veidā būs iesaistīti kampaņā – vispirms jau Ushak off, Urlanovich, Misteram 20%, Baraņņikam, Kukulai Kukulei, ieviņķelējušajamies ģimenei un citiem liberastiem. Un vēl dažiem, kuru publicitāte nu strauji ies mazumā. Tas līdz ar to var būtiski ietekmē visu viņu atlikušo dzīvi un arī vēl pēc tam. No otras puses – vainīgo nebūs tālu jāmeklē. Jūsmis Skaidris Gaujmalietis.

Nu tad lai izdevies 2013! Pa taisno vai ar līkumiņu. Kā mušai vai pingvīnam. Būsim laimīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!