Tauta turpināja cepties svelmē, mērcēties lietavās un gremdēties sapņos par Staburaga augšāmcelšanos. Kādi tik plāni netika piedāvāti. Kamēr nav vaginālās Visaginas, par Pļaviņu HES nojaukšanu neviens nerunāja. Toties piedāvāja Staburagu no Daugavas atdalīt ar stiklbetona sienu. Tomēr lielāku atbalstu guva cita ideja - 5 km garumā gar Daugavas krastu izrakt tuneli, tur salikt domkratus un tad visu krastu pacelt vismaz par 15 m. Būs gan elektrība, gan skats, ko atkal likt uz apsveikuma kartiņām. Elektrību vajag, jo, kā uzpūš vējš, tā strāva nevis rodas no jauna, bet pazūd, lai arī daudz kur ir tie Šķēles vēja propelleri.

Babuļas meklē "Vici"

Lai kā centās Krutojs un Ushak off, rīkojot tusiņus un diskotēkas, pārsist olimpiskās spēles viņiem neizdevās. Bet pašās spēlēs galvenā skrūve jau ir ieskrūvēta - Useins Huseins Boltam pietika ar mazāk kā 10 sekundēm, lai kļūtu par čempionu. Lielajā Britānijā, Gērnsiju ieskaitot, to esot skatījušies 20 miljoni. Kopā tur mīt nedaudz pāri par 60 miljoniem. Pat ja pieņem, ka Abramovičam bija ieslēgti visi 22, bet Mitalam 16 televizori, tāpat sanāk milzīgs procents. Turklāt karaliskās ģimenes jaunās atvases, Kamerons un vēl daudzi citi bijuši stadionā un televizori palika neieslēgti.

Par Londonu, tāpat Kingstonu skaidrs. Taču arī Dagdā un Skrudalienā, kur augstākais reitings parasti ir Baltkrievijas TV seriālam "U somovara ja i Moja Masha", svētdienas vakarā notika brīnums. Pat babuļas negāja gulēt, jo gribēja redzēt, kā tas var būt, ka cilvēks skrien ātrāk nekā viņu Vasja brauc ar "Kovrovec"? Sākums viņas gan pārsteidza, jo tie viepļi, ko rādīja ekrāna tuvplānā, drīzāk izskatījās kā no palīgskolas izbēgušie. Skrēja gan patiešām ātri un tūlīt pēc skrējiena babuļas gāja uz priekšnamiņu, meklēja "Vici" tūbiņas un jau taisījās krāsot mazbērnus melnus. Pēc redzētā tāds nu bija secinājums - ātri vari skriet tikai tad, kad esi melns. Ar kāju nemazgāšanu, kas mazajam Juzikam jau tagad tādas pašas kā Boltam, te par maz.

Tomēr 100 m skrējiena rezultāti daļā Latvijas sabiedrības radīja lielu vilšanos. Cihanoviča ar domubiedriem rakstīja vēstules LOK, SOK, ANO, UNESCO, PTO, apstrīdot hronometru fiksētos laikus, jo tikai ceturtais palika Gejs. Taisons Gejs, kas visām minoritātēm šeit bija kā mesija, kā Kristus, Muhameds un Šiva kopā ņemti. Pirmā atsaucās PTO, paziņojot, ka sāks boikotēt Jamaikas rumu un cukurniedres. Par ko ļoti sapriecājās Kuba un par godu tam Varadero gejiem un lesbietēm atvēlēja 15 km garus šēru īpašai pludmalei. Tāpēc tagad Cihanovičas tvītos bieži būs rakstīts I'm@Cuba. Pamatā gan tikai tajā, kas netālu no Doma laukuma, dejojot salsu vai pa TV skatoties, kā cīnās Jeļena Sergejs Pirožkova. Tā iespaidā arī viņa pamainīja savējos pases datus un turpmāk būs Jolanta Taisons Cihanoviča.

Mazdārziņa vietā būs bīčs

Kaut arī raža pie MK durvīm vēl nebija pa īstam nobriedusi un burkāni vēl neizskatījās gana resni un taisni, tomēr jau pirmdien, kamēr vēl vētra klaiņoja kaut kur pa Kuršu kāpu, pie Klintones miesassargu uzlauztajām durvīm bija baigā rosība. Kā izrādījās mazdārziņa vieta tika būvēts pludmales volejbola laukums - ja jau ir pie Dauningstrītas, jābūt arī Brīvības ielā! Līdz ar to visiem ministriem vismaz divas reizes nedēļā būs jārāda, ko māk mums tagad šajā nacionālajā sporta spēlē. Biedriņš un basketbols tagad var iet sēnes lasīt un turpināt mest garām sodiņus. No šī viedokļa veroties, daudzi sāka atzīt arī rekordīso MK sēžu vērtīgo nozīmi - ātri nobalso un uz bīču! Skaidrs, ka taktiski vislabāk gatavs būs pats premjers, kur klātienē redzējis jau divas spēles. Un jau saprot, kas jādara, lai vinnētu, un, cik sāpīgi ir zaudēt. Skaidrs, ka dāmām ministrēm būs jāspēlē tādā piegriezuma formā, kā to dara olimpietes.

Pa to laiku ne-Labklājības ministre pensiju reformu un pārcelšanās pabalstu sistēmu bija tik veikli samudžinājusi, ka neiedzēris viņķeli arī nesapratīsi. Beigās samūdžinājās arī pati un, lai nevajadzētu atmūdžināties, sekoja pana Klekša baumām un sāka priekšvēlēšanu kampaņu uz Rīgas mēra amatu. Pat tik cītīgi, ka jau ilgāku laiku trenējas un, spītējot Ushak-off, bija gatava skriet pilnu pusmaratonu. Tomēr pirms aut kedas kājās sajauca laika ritējumu un Gregora kalendāra vietā, Darjas mudināta, uzšķīra Justināna... Nu nekas. Nākamgad, kad tas būs vēl aktuālāk! Toties tāpat kā prezidents Bērziņš paspēja ministres algu noziedot - šoreiz Stiklu speciālajai skolai. Lai iestiklo internātā logus. Šo visu redzot, laimīgi nopūtās Dombrovskis. Tas, kuru slavē pat Barozu. Vienubrīd viņš jau bijis satraucies, ka šamējās mērķis esot viņa krēsls. Bet, kamēr pašam citi krēsli netiek pasniegti, šamējais jau arī prom iet negrasās. Par visu to bažas raisīja nesenā PR IQ lavīna, kas gāzās pār vēlētāju galvām un katrā teikumā bija eks-Vidiņu Ilžuks. Šašliki, kebabi, suši un Rāznas zuši Pleskodāles kapu aizvējā darīja savu un atmaksājās ar uzviju. Toties tagad ik pa reizei viņa var apsēsties arī paša Valda krēslā. Šobrīd ar ezītis staigā pa Londonas miglu un meklē kādreizējo kolēģi Ščerbatihu. Bet šis, kā izrādās, vairs nav Ščerbatihs, bet kļuvis par Plēsnieku. Tik un tā varen stiprs esot.

Kombuļu Inese uzdzen vantīs

Bet Latviju visā vasaras garumā turpināja spridzināt Kombuļu Inese. Vispirms ar koncertu Priekulē, kur nekas nenotika, jo viņas mīļotais dānis bija sajaucis cūku fermu ar rapša lauku. Tāpēc dzimšanas dienu atcēla, par ko Inese viņu izraidīja ne tikai no pagasta, bet arī no Latvijas. Uz vienu vakaru palikusi bez vīrieša, nākamajā rītā, plikām krūtīm vējā plīvojot, "Harley Davidson" mugurā viņa steidzās uz Rīgu. Lai izbaudītu šo skatu, vantīs bija gatavs kāpt pat Ushak off. Ja nebūtu Nītaurē, Bērziņš noteikti būtu Rīgas pils Svētā gara tornī un mēģinātu salīdzināt, kas krāšņāk plīvo - Latvijas karogs vai KombuļIneses krūtis.

Gandrīz tikpat ilgas kaislības bija ap citu superstāru - Minnu Samantu Tīnu. Te viņa krūtīm viļņojoties stāsta, kā svinēt Jāņus, te jau dzied Baltkrievijā un balvā saņem cisternu šņaba, kuru Milleru Jurītim neļauj ievest Latvijā. Silenes muitniekus un robežzsargus, visus, Ministru kabinetu ieskaitot, viņš nosauca par pederastiem. Tagad menedžeris Jurītis kārto TIR karneti, lai to cisternu nākampavasar varētu aizvest saviem draugiem uz Zviedriju, kur viņi visi atkal pulcēsies uz iemīļoto Eirovīziju.

Dzegužkalna Jāņonkuls pēkšņi sadzirdēja ziņu. Kāds Hanss, lūk, iesūdzējis tiesā tūroperatoru, ka šis nav pabrīdinājis, ka Turcijas kūrortā būšot kā Kazaņas vokzālā. Pilns ar krieviem, kas piedevām vēl uzvedoties kā mongoļu ordas. Vācietis braucis atpūsties, bet viņam visu laiku liek atcerēties māti un vēl daudzās vieglas uzvedības sievietes. Jāņonkuls to ņēma vērā un citā kūrortā Marbellā uztaisīja krodziņu "La Ganso", kas ātri kļuva populārs visā Andalūzijā. Viss slēpās nelielā uzrakstā logā. Tas nekas, ka nedaudz nepareizā spāņu valodā "Los perros y Russos no hay entrada". Jāņonkuls jau vēl nebija kā nākas iemācījies spāņu mēli. Bet bija uzķēris diedziņu - arī šeit dažas lielnācijas ar savu uzvedību bija tā piegriezušās, ka spāņi ar prieku vakarēja tur, kur viņu patiešām nebija. Tur bija labs vīns un superīgas zosu aknas (la ganso spāniski ir zoss un tā viņš klusībā domāja par visiem, kas viņu saukāja par gansu). Par kafejnīcas nosaukumu Jāņonkuls pasmaidīja - mani jau 50 gadus par Gansu saukā un beidzot es tam radu lielisku pielietojumu. Zoļukā jau man to neļāva.

No Rīgas Domes šoreiz uzmanības centrā nebija Ushak off, kura Kononova bija paņēmusi time out, jo nenotika Novaja volna disene, vantīs neviens negrasījās kāpt, bet Zad Ornova runa un grupas "Vperjod!" koncerts tikai būs. Pirmajā plānā izvirzījās Misters 20%. Galvenā runa šoreiz bija ap to smilšu kalnu, kas pie Ķīpsalas. Amerika hūti no tā gluži izveidot nevar un arī UNESCO neļautu. Viss jau būtu labi, ja tur savas intereses nebūtu arī čoma, tāpēc arī dažas dienas pa kalnu pabraukāja buldozers. Lai saprot, kas kam pieder. Patiešām, varbūt Jūrmalā nokaltušo priežu vietā še varētu iedēstīt kādu birztalu. Un tad viņa šefs tik varētu sajūsmā sasist plaukstas: "Kakoj russkij peizaž!". Tas nu gan bija par daudz, un Skuja ņēma rokās Dalailamas uzdāvināto cirvi. Noderēs, jo Rīgas svētki tuvojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!