Kad "Magnētā" sastaptais ods uz jūsu brillēm pārvēršas par asins pleķi, kad Kuldīgā vymbas lido tik skaisti, ka spēj apžilbināt ne vien Zivtiņu, bet arī radaru, kad bedru uz ceļa kvadrātmetra ir vairāk kā bebru un zebru uz 64 000 kvadrātkilometru, tad pavasaris Latvijā ir klāt!

Sliktu ziņu Lieldienas

"Dinamo" Savickis tādu trešo Lieldienu rītu pat ļaunākajos sapņos nevarēja iedomāties. Pārņēma sajūta, ka Ulmanis apēdis nevis zaķa nestās, bet viņa olas. Izrādījās vēl trakāk kā Cēzaram, kad viņš redzēja uz Bruta naža savas asinis sarecam. Arī Savicki bija nodevis paša dēls - Sējējs. Tagad Latvijā vairs netikšot pasniegta Sējēja balva, bet viņš pats paņemšot līdz Jēkabu Pļāvēju un Jāni Krāvēju un visi turpmāk būšot sastopami Kārļa laukumā dzeram alu. Līdz ar to Kalvītis tagad būs ne tikai pēdējais vārtsargs, bet arī pirmais ģenerālmenedžeris, masieris un slidu asinātājs. Ja visa valsts taupa, jeb konsolidē, arī "Dinamo" to var. Lai būtu lielāks "navars" no pārdošanas akcijām, komandai tiks dots jauns nosaukums - "Abrenes partizani". Būs arī jaunas formas, ko rotās traktorists, kas, neizkāpis no kabīnes, slauc govi. Ne Ozoliņam, ne Skudram viņš toč nelīdzinās.

Sāpīgu ziņu Lieldienās saņēma arī visa Latvijas politiskā elite - Saeimas solos pavadītajos gados Ščerbatihs tā sasēdējis muguru, ka vairs nevar pieliekties līdz svaru stienim un liek punktu svarcēlāja karjerai. Triju olimpisko medaļu ieguvējs tagad iešot pie Lemberga un būšot tas, kas nekad neko nedara. Ščerbatiha precedenta rosināti, deputāti metās rakstīt iesniegumus par sava darba kaitīgumu un lūdzās izsniegt pienu. Īpaši čakli bija tie, kam Saeimā pavadīti tikai daži mēneši. Ilgdzīvotāji kā Cilevičs vai Rasnačs no Saeimas vairs neko negaidot. Viņuprāt, tā no sevis visu pienu jau izsmēlusi. Būtu vēl tādas deputātes kā Egle vai Sipeniece. Bet, ko var gribēt no Cvetkovas? Tur piena tik, cik sliktākajā kolchozā. Un to pašu vēl Lazarevas kobelis gribēja nospert.

Tikmēr Egle, vingrojot, rokas jau pastiepusi garākas un bildes ar cukuriņu a'la Zuchero jau bija daudz labākas. Tas nekas, ka "makarona" krūšu galiņi arī bija par krietnām collām tālāki!

"Par skaidriem Strenčiem!"

Tā pat vairs nav skuju taka, pa kuru aizgāja LC, LPP, PLL, TP... Bet Vents Krauklis ir dzīvs. Tāpat kā Leonīds Salcevičs, Inesis Boķis, Žanna Kulakova, Gundars Bērziņš, Edmunds Krastiņš, Atis Slakteris, Aldis Adamovičs un vēl daudzi vecie un nezināmie zaldāti. Dažiem varbūt arī nebūtu vēlams vairs ieiet politiķī, jo skapī var atrast visādus skeletus un kāds var arī smirdēt. Bet vairums ar būšanu amatā ir saslimuši, tāpēc izskatās, it kā nesen mazais Mikiņš būtu izstaigājis Latviju un iestādījis vienu mazu partiju. Nu no zemes lien laukā vesels lērums. Jau ir "Attīstības partija", "Gods kalpot Rīgai", "Valmierai un Vidzemei", būs "Latgales reģionālā partija" un būs arī "Par gudriem Purmsātiem", "Par rāmu Gintermuižu", "Par skaidriem Strenčiem", "P&P - Plenčiem un penčiem", "Sētu nost ap Balto gulbi!", "VVPJ - Visus vieno Penis Jāters!", "Dura, dura, dura ja...!" "Miers un Bērziņš". Atliek vien izvēlēties, stāties iekšā un gaidīt "otkatu"!

Melnās piektdienas, kas izrādījās šausmīgāka par Zaļo ceturtdienu, rītā uz Jēkaba ielas un Jēkaba baznīcas stūra Zatlers un Olšteins sāka mērīties, kam lielāks atmiņas zudums, kam lielāks/mazāks IQ. Zatleram, kā dakterim šo burtu jēgu oponentam gan nācās skaidrot gan pa vertikāli, gan pa horizontāli un tik un tā laikam nesaprata. Toties pašapzinīgi atbildēja: "Satiksmes ministrijas Parlamentārajam sekretāram tas nav svarīgi. Sakariem ir svarīgi citi lielumi un garumi un ar tiem man viss kārtībā. Varat paprasīt Siliņai!" Zina jau arī Sandra S. Kukule, taču viņa tagad taisnību vairs neteiks.

Darja un Ivan da Marja

Kārtējo kņadu radīja informācijas noplūde no KNAB, SAB, VID, DP, IeM un Stabu ielas pagraba. Portāls Gribuvēl.lv par to tikai priekā trina rokas, jo zināja, kur, kā un no kā to visu dabūt. Tikšanās vieta tā pati vecā. Tie, kam bija pieeja klasificētai informācijai, varēja sēdēt krēslos un, pirkstus laizot, likt kuņģī jēra gaļas šašliku un uzdzert sarkano viņķeli. Tos, kas jau trīs mēnešus gaida šo pielaidi, tālāk par vārtiņiem nelaida un šiem atlika vien mieloties ar šašlika dūmu smaržu. Bet Ādamsons ar Elksniņu bez suitu dūraiņiem nebija rokā ņemami. Apgādājušies ar vešņakova tipa raidītājiem/uztvērējiem un uzdevušies par kapračiem tuvējos Pleskodāles kapos, viņi visu redzēja, visu dzirdēja, visu pierakstīja, visu nofilmēja un nodeva Vasiļjevai, Solodovam un Kolobokam, lai PBK labs bizness. Bet šie fakti draudēja ar jauniem tiesu darbiem, jo atkal kopā bija redzamas Ilze, Juta, Darja un Ivan da Marja.

Zivtiņš un visi viņa rīcībā esošie radari jau trešo nedēļu mēģina identificēt kādu auto, kas zibensātrumā izskrējis cauri "Kūkām", ka pat tā krāsu nav varēts īsti novivakolorēt. Tāpēc arī Zivtiņa un radaru domas joprojām atšķiras. Radars fiksējis "Range Rover" CU 7777 ar Urlanovičam līdzīgu pufaiku pie stūres un ātrumu 152 km/h. Zivtiņš apgalvo, ka bija ne CU, bet SU, ne 7777, bet 6666, ne "Range Rover", bet "Land Rover", ne "Baltijas Forumam", bet kinoforumam "Arsenāls" piederošs, ne 152, bet 52 km/h! Jo, lūk, imūns esošais Jānis U., atzinis, ka pašam mašīnas neesot, bet draugi esot visur. Bet, tiesa, kas tiesa -  viņam garšojot ne tikai kūkas, tāpēc varējis būt Kūkās, Kotletēs, Borščos, Pončikos, Lielajās un Mazajās Kļockās. Vai tad pēc sejas nevarot pateikt, cik pončiku un kotlešu ir aiz vaiga!

Nedēļas nogalēs vienlīdz plašas svinības bija vigvamos un taboros, kas dažādās pasaules malās. Teds Nolans no odžibvu cilts ar Latvijas izlasi guva otro uzvaru pēc kārtas, bet pirmo golu izlasē iemeta Koba Jass no romu cilts. Tā, lūk, pasaules sadodas rokās!

Lielais Kristaps pārtop par mazo Jānīti

Miglains sēdēja Blumbergs, aizgrābts asaroja Rimševics, bet bankas logā atstarojās tā kā Čaks, tā kā Franckeviča. Viss bija kā uz sarkanā tepiķa - "Gada monētas" tituls tika kopdarbam "Miglā asaro logs". Nelabvēļi teic, kas tas tāpēc, ka pēdējā brīdī pēc ne-Labklājības ministres protesta glavļits un Juta Potapova no konkursa izslēdza pēc daudzu ekspertu domām favorītmonētu ar pavisam mīlīgu moto "Starp zagļiem, slepkavām un ielasmeitām sēdu". Gandarījuma balvas tika auto tēmai veltītajai "Toyotu drāž izpūtējā" un latgaliešu vitalitāti slavinošajai "Dzer, buob, nabādoj!". Arī par šiem latiem sanāks vien nepilns litrs 95 benzīna. Štancē to kaut Vatikānā! Varbūt labāk pie Juzika Mazajā Kalnu ielā? Galu galā tāpat katrs trešais "barons" tiek uzzīmēts tieši tur.

Veselu nedēļu tauta negāja uz darbu, randiņiem, tusiņiem, pat pie slimajiem tuviniekiem. Labi, ka "Dinamo" vairs nespēlē. Visi ļoti gribēja paskatīties "Lielā Kristapa" filmas. Daža laba bija sākta vēl pirmajos Ulmaņlaikos un jau bija paspējušas nomainīties četras aktieru paaudzes, kamēr izdevās sagrabināt santīmus un pabeigt. Nācās pat atjaunot "Ērenpreisa" vellapēda ražošanu, lai varētu noekipēt aktierus, kas uz bagāžnieka ved bekonus uz Centrāltirgu. Un ne bez grūtībām nācās atrast ceļa gabalu, kas būtu tik glīti sakopts kā Upīša gartēlojumā uz Klidziņu. Labi, ka filmēšanu esot izdevies iekombinēt pēc Lielās talkas Likteņdārzā. Irbīša lidmašīnu rasošanu gan atlikuši. Ar piloteksemplāru eksemplārpilots Repše kā pacēlies debesīs, tā Spilvē nav atgriezies. It kā uz Tobago, it kā uz Gambiju, it kā uz Roņu salu aizlidojis un līdzi paņēmis visus Lielos Kristapus... Palika tikai tādi maziņi mazītiņi un uz to pasniegšanu bija saradušies kaut kādi marsieši, kam latviešu uzvārdu izruna radīja problēmas.

Tie, kas kino nīda kā šķiru, rīkoja Mis un Misters Latvija, kur šogad spīdēja sports un daile. Sava loma bijusi arī uzvārdiem. Dombrovska komentārus neprasa. Bet misterā esot "lielais izlīgums" - Romanovs no krievu cara dinastijas un Kaspars no "Mērnieku laikiem", kas ir latviešu klasika. Abi varēs dzīvot ilgi un laimīgi!

Bet tie, kas nīda kino, pelnrušķītes un arī Mis isipi, sarīkoja konkursu Mazais Jānītis un ieguva tik nedalītu popularitāti, ka "Nekā Personīga", "Bez tabu", "De facto", "Salat Solodovsam" reitingi nokrita zemāk par barometru. Uzvarētājs pagaidām tiek turēts noslēpumā, bet tikšot iekalts 5 santīmu monētā. Tik mazs esot tas Jānītis! Kā būtu pareizi - Jānītis vai jānītis? Te J.S. Gaujmalietis samulsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!