Ne tikai VL, NA, TB, bet visu Latviju nupat smagi piečakarēja lietuvieši. Ko tur izlikties – leiši! Štrunts, ka nobalsoja par kreisajiem – paši varēs mocīties. Bet trakākais, ka izšūpoja arī Visvagīnas AES ideju. Tagad varēs sēdēt pie skala gaismas, kā Ulmaņlaikos, kad mums jau Ķegums ražoja elektrību un divas sirdis mīlestību...

Izmisums zilajos ekrānos

20 gadu jubilejas tūri sācis latviešu Frenks (Freds) Sinatra - Fredis ar kompāniju ”L.Tips”. Sāka gaužām pārsteidzoši - nevis Bilbao, Līzespastā vai Katelmaišos, bet ”Arēnā Rīga”, jo tobrīd pēc kārtējām bekām bija aizgājis Peka. Kas tik tur nebija - Jāņonkuls, M.Miesnieku ielas Juziks, Arwid Zeller, somu ”Lordi”, ”Fandango”. Pat Bindemanis no Bilbao. Toties nebija Andas, kas vairs ne Linužos un Budļevskos. Nebija Obamas, kam kampaņa finiša taisnē. Nebija Saakašvili, kam kampaņa klozetā. Nebija Putina, kas aizlidoja kāsī kopā ar dzērvēm. Un līdz ar dzērvēm arī 4232 demoralizēti krūšturi. Pēc visa spriežot, tieši tik arī bija daiļā dzimuma skatītāju pulkā. Aiziet mājās ar krūšturi pēc šī koncerta, būtu trakāk kā Staļinam padoties pie Maskavas. Vīri nesaprastu. Liepājā, Valmierā, kur vietējie krūšturu veikali jau pieteikušies par tūres atbalstītājiem, Sinatru gaida jauni pārsteigumi. No rokas rokā sākušas staigāt padomjlaika zilās bumbierenes.

Negaidītas lietas sākās ziepju operās. Ne jau Hameleonos, bet tur kur Leons. Viņu nošāva Frankenšteins. Pa galvu neatgriezeniski norāvās Elizabete. Mirdza nejauši iedzēra žurku zāles, veco Ziemeli beidzot piebeidza sieva. Felikss ar Serafimu gāja bojā aviokatastrofā ceļā no Krievijas. Vadimu greizsirdības lēkmē nodūra Silvija, Aivaru ķēra sirdstrieka. Milda virtuvē paslīdēja uz grīdas, tika paralizēta un ātri izdzisa, Cēzaru gaterī nosita dēlis (varbūt arī dēls?). Mieriņu piemeklēja Alcheimers. Helēna mira dzemdībās. Savukārt, Freibergu slepus apraka turpat, kur viņš bija vēl slepenāk bija apracis trīs pieclitru burkas ar baksiem. Viņa dēlu ekskursijas laikā Jeruzalēmē ar bruģakmeni nozūmēja ortodoksālie jūdaisti. Hermīne pēc šīs ziņas izleca pa logu un tieši virsū Skanim vai kā viņu tur sauc. Annu ar šķērēm nodūra kāds pacients, kam pēkšņi jumts aizbrauca pavisam. Aleksandru vecā žiguļa bagāžniekā iebāza Konstantīna biznesa partneri un pameta zem vilciena. Lauma mīklainos apstākļos iekrita lifta šahtā un Kalvis pēc visa tā pārgrieza vēnas. Šausmīgs izmisums pārņēma abas zilā ekrāna puses.

Kā izrādījās, iemesls visam bija ne jau kaut kāda epidēmija Sventē, Bīriņos vai Teikas namos, bet Džilis un Ko. Viņš kādu rītu skaidri pateica: ”Vai nu es, vai Gorodecka un Zvirbulis!” Kad daži mēģināja rosināt diskusiju, uzreiz tika nolikti malā no mēģinājumiem ar sekojošiem draudiem nolikt uz maizes un ūdens teātra bufetē. ”Ja nav mēģinājumu un izrāžu, nomainīsiet flīzes tualetē. Par to Vītols būs tikai priecīgs,” disciplīnas vajadzību pamatoja Džilis. Viņam piekrita arī Kivireku nelasījušais Niganens un atbalstīja Operas Žagars. ”Pasarg, Dies, vēl Opolais sāks filmēties ”Likteņa līdumniekos”!” Citus seriālus viņš nezināja. Labi, ka tā, teiktu Rīmenis no seriāla ”Peka iet pie Ļoņas”.

Kam man latviešu, ja zinu suahili!

Pirms spēles ar vareno Lihtenšteinu saviļņojās triju zaudējumu purvā iestigusī Latvijas futbola izlase. Bombardieris Rudnev Rudniew Rudneff paziņoja, ka sen vairs nav Rudņevs un latviešu valodā nerunā, un nekad nerunās. ”Varu runāt krieviski, poliski, vāciski, arī mandarīnu valodā, suahili. Piemēram, ar Petroviču jau kādu laiku arī komunicējam suahiliski. Ili točneje - suahujoviski. Arī Petrovičs ir tādās pašās domās. Un tie fani, kas pārgrieztām acīm vicina Latvijas karogus, lai iet turpat, kur suahili,” noteica Rudneff. Ultras jau draudēja tā vietā, lai ierastos paplukušajā ”Skonto” stadionā, braukt uz Poliju, kur spēlēs Anglija, kas līdz Rīgai ne reizi nav nokļuvusi. Pēkšņi gājienu ar zirdziņu izdarīja komandas kapteinis Gorkšs, kas uzrakstīja atklātu vēstuli ne tikai šejienei, bet arī ”Kicker”, ”Bola”, ”Vamos”, ”Tuti Frutti”, UEFA, FIFA un AFA. ”Tā par valsti un karogu var runāt tikai galīgs muļķis. Nu tāds kā Zemļinskis un tikai mazliet mazāks kā Kravcovs un Kabanovs. Visi pārējie ir par Latviju!” Starkovs šo vēstuli mēģināja pārķert, taču nesenā operācija atturēja no straujām kustībām, un beigās tik viena kā noteica ”Ģerai, ģerai!”. Bija arī, jo Lielā Liechtenstein tika iemīcīta ”Skonto” dubļos. Pats Artyom jau pēc spēles, kurā kārtējo reizi neguva vārtus, atklāti pateica: ”Gorkša murgus ņečital. Jau teicu – latviski nesaprot... Tagad poņatno izteicos?”

Kaban off seriāls arī bija beidzies. Skaidrs, ka Dombrava nebija alkometrs un neko nevarēja pierādīt. Lai miers būtu mājās, viņam pakratīja ar pirkstu pat Urlanovich. Bet viņam džipā sēdošam, savukārt, ar pirkstu pakratīja un dārgāko fotogrāfiju par Ls 70 atsūtīja fotoradars. Tas atkal bija sācis darbu neuzkrītošās ceļmalās. Labi vien ir, citādi, uzzinājuši, ka radaru nav, visi gribēja tēlot Šūmaheru. Nu vismaz Šlēgelmilhu. Vairs nebija tālu līdz trakajiem Jāņiem. Kam pieder radari, kas kam parādā un kam jāsaņem nauda par pārkāpumiem, tā arī nepalika skaidrs. Bet labi, ka vismaz Teilāns visu labi zina. Un ”Zeus” kontos tās toč nav. Tur jau sen vispār nekā nav! Droši kā bankā!

”Būt pirmajam Rīgā, tas ir tas pats, kas būt pirmajam ciemā. Bet es gribu būt pirmais Romā!” – savu jauno doktrīnu deklarēja Ushak off un pie tās realizācijas ķērās Armēnijā. Ar Maķedonijas Aleksandra atvēzienu tālā Ararata pakājē viņš publiku iejūsmināja ar vēstījumu, ka visiem Petrosjaniem būs logs uz Eiropu. To pašu solīja Ziemeļkorejas Kimiem, Kubas Fideliem, Venecuēlas un Zimbabves patriotiem. Pielicis roku pioniera sveicienā, to pašu solīja arī Če Gevaras kapam. Rīga var visu!

Atšķirībā no citām reizēm sakārtotos iekšpagalmus Ushak off brauca skatīties smokingā. Un tavu laimi – Pļavniekos iekrita tādā bedrē, ka sasmērēja ne vien kurpes un bikses, bet arī tauriņu. Tik laba leksika nebija par Keržakovam, kad Salpingidis viņam sadeva pa kājām.

Kas zina blondīnes telefonu?

Kārtējo reizi valsts degpunktā bija Fuktuks. Turklāt bez Paula. Bija jāpārvēl vai jāizvēl, vai kādam citam jānovēl Brazovskis, kas klātienē bija turējis roku uz pulsa 73 Latvijā mirstošām bankām. Viņš jau vairāk tāds kā apstāvētājs, ne reanimatologs. Visasāk pret šo kandidatūru iebilda Parādnieks, jo pilnā pārliecībā uzskatīja, ka balsošana būs par krievu miljardieri Berezovski, kas nupat Abramovičam baigos ļimonus tiesā paspēlēja. Ieliks šādu Fuktukā, visu Latviju paspēlēs! To nevar pieļaut!

Miers golfa laukumā bija gaužām īss - tāpat kā Latvijas vasara. Nu jau saimnieks savu nūju liek lietā tur, kur Repins dzēra tēju – Mitiščos. Bet viņa Anna vienatnē no rīta vēro, kā tautas kalpi iet uz darbu. Gredzeni pirkstos, batoni ausīs. Tomēr miers ir nosacīts. Ozo Sančo Pansa atkal cītīgi meklējot kādas blondīnes telefonu. Šoreiz viss būs pavisam konfidenciāli, jo tējas dzeršanā klāt nebūs ne VZ, ne ”Nekā jauna”, ne ”Dzīve uz delnas”. Tikai ”Delna...” Tiesa, var gadīties, ka arī kādam deputātam var iepatikties slaida blondīne ar melnu kurpi Jēkaba ielas logā. Kaut uz vienu nakti... Galu galā visam jābūt līdzsvarā. Budžetam, dvēselei un miesai.

Un ar tām blondīnēm, kam zvanīt, jau ar nav pārprodukcija. Vaļicka vai Feldmane priekš Ozo ir no cita gadsimta. Muižniece piedevām vēl pod stražoi! Ģederte, Jaunalksne un Sončika nav viņa gaumē. Žaklīna varbūt būtu gaumē, bet nav pat blonda. Kas paliek pāri – tik daža TV seja vai diktore... Guņa esot aizsūtījis Dolges telefonu, tomēr sieviešu lietās Guņam uzticēties nevar. Tur Guņa nav stiprs racionāli. Bet ar emocionālo vien ir par maz.

Bet pāri visam tomēr bija puisēna Sprūdža iesāktais cīniņš pret Puzes Lielo hūti. Mērķis bija skaidrs – izdarīt to, ko līdz šim nespēja ne Šķēle, ne Repše, ne Londonas tiesa. Vispirms izraut no pakaļas Ventspils mēra krēslu un tad iesēdināt citā... solā. Aivars jau ir pieradis pie epistulārā žanra. Raksta glīti, skaidri. Arī šoreiz. ”Ministrs ir mīļš, bet neskaidrs cilvēks.” Ko viņš ar to gribēja pateikt? Ilgi prātuļoja VARAM. Vai tiešām Puzes barons uz vecumdienām mainījis komjauniešu laiku orientāciju? Ko nozīmē neskaidrs? Ministrs nedzer! Vai varbūt tāpēc neskaidrs, ka nelieto Kristāldzidro? Ar 900 sekundēm patiešām nepietiks. Un tāds arī bija vēstules autora mērķis, kas tika sasniegts. Par viņu runā Radio, rāda TV un informē avīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!