Dzīve ritēja savu gaitu arī 1.aprīlī un pēc tam vēl. Joprojām turpina augt benzīna cenas. Kā skaidro Degvielas tirgotāju asociācija, tās ietekmē ne tikai notikumi Persijas līča krastos, bet arī plūdi Fidži, siltuma vilnis Norvēģijā, Timbuktu ieņemšana, ledus iešana Volgā, rubeņu riests Valles izcirtumos. Bet augot arī ogļu, kūdras, malkas un tomātu cenas. Nekā neparasta. Un par to prieks gan Putinam, gan "Statoil" un "Virši-A". Arī Vasjkam un Kostjam, kuru pārziņā ir Novopolockas – Ventspils lielās caurules mazie atzari.

Valdis ir Visvaldis

Marta pēdējā nedēļa vēlreiz apstiprināja Marksa-Engelsa-Ļeņina-Kirhenšteina-Gores Kreituses vēsturisko tēzes, ka attīstība notiek pa spirāli, pilnīgumu. Tāpēc ik pa brīdim esam atkārtošanās stadijā. Redz, bija laiki, kad Ulmanis (tas, kam hokejs nepatika) iesaucās "Latvijas nākotne ir cūkās!". Visi zinām, cik tālu tika Latvijas bekons. Tā garšu līdz pēdējai minūtei nespēja aizmirst ne Čērčils, ne Hruščovs. Un, lūk, Lielā Kārļa partijas biedru saietā Mītavā no tribīnes kā no kanceles skan Augusta Mūžīgā viedie vārdi: "Zatlers ir vēsture, Lembergs - nākotne!". Kā to traktētu Zaļkalns, kad kala izcilāko Latvijas cūku. Vai arī izcilākais cūkkopis Antons Bārtulis? Un ko par to pūpolsvētdienā domāja latviešu tauta?". Vai tiešām Mazajam vīram ar Lielo hūti tāda nākotne? Atbilde laikam jāmeklē koncepcijā "Latvija 2050

Savukārt Zatlers, Lilita un Sandra kādu stundu pasēdēja Vērmanītī, konstatēja, ka trūkst kvoruma un tā arī nesanāk pamainīt partijas nosaukumu "Uz skaisto tāli", jeb UST. Lilita un Sandra uzreiz noteica, lai tik nesadomājot tāli rakstīt ar lielo burtu. Dzeltenā prese tad uzreiz visu pārpratīšot, un tas nākšot par sliktu USt imidžam. Toties kvorums bija pietiekams, lai mainītu klātesošajam kungam vārdu no Valdis uz Visvaldis. Tas ļoti patika Sandrai, kas bija ar latgaliskām saknēm un pēdējais latgaļu virsaitis tak bija Jersikas Visvaldis. Tur vēl varēja dziļi, dziļi aizrakties! Bet galvenais iemesls bija daudzie ieraksti ZRP statūtos, kur bija teikts "... pēc saskaņošanas ar valdi", "...jāsaskaņo ar valdi". Protams, ka visa partija to saprata viennozīmīgi un pie Zatleru dzīvokļa durvīm allaž stāvēja gara partaigenosse rinda, gribot un cerot kaut ko saskaņot. Lilitai tas sen bija piegriezies! Paldies, ka nebija Lielā sestdiena un zagsi strādāja. Ielāgojiet - turpmāk būs Visvaldis Zatlers!

Cūkas atkal starā

Gvineta Paltrova sagrieza ar kājām gaisā ne tikai visu šīs sezonas modi, bet arī vectētiņa pūra lādi. Meitenes izmisušas sāka kašāties pa lādēm un atvilktnēm un meklēja opīšu pumpainas semeikas - tās šopavasar būs baigais tops. Kā pirmās topu vēl pirms pūpolsvētdienas nodemonstrēja visas trīs Dombrovska ministrienes. Riktīgs dāmu pops!

No Zviedrijas "Lindex" centās neatpalikt arī mūsu "Lauma" un lingerijas reklāmai lūkoja pieaicināt Pamelu Andersoni. Sandra S.Kukule apvainojās, taču Gerčikovs viņai uzpūta jauno "Krievu meža" sēriju un mierināja, ka tur vajag citus izmērus. Taču arī "Lauma" apdomājās un atcerējās Baibu Sipenieci. Lembergam viņa iedeva kurvīti, tātad Seskam būs labu labā. Un biste arī tāda, uz kuras ir ko uzlikt un daudz. Un arī "Lauma" trāpīja desmitniekā. Meitenes sāka vilkt omīšu rozā un gaiši zilos krūšturus un tādas pat krāsas bumbierenes. Labai modei reizēm daudz kožu nevajag. Arī Patmalniece bija priecīga, jo labāk, lai no staba viņā veras Paltrova punktainos pantalonos vai Sipeniece rozā piseniekos nekā melnā ragana.

Tāpat kā amerikāņu tiesībspeci no Rīgas nevar aizbraukt arī Ginesa rekordu grāmatas reģistratori. Nebija vēl pa īstam beiguši uzmērīt Zelta tiltu, kad jau bija jāpārmēra Rīgas maratona pusmaratona distance un tajās izdzertā apmēri. Tas bija galā, kad nācās rakties zemē pie Vērmanīša un Puķu tirdziņa lentveida grāvī kalkulēt salieto rāvi un izceltā piķa apjomu. Baigi smags darbs un te vēl ziemas spelgonis. Domā, šie varēs mierīgi pagavēt un laiski sagaidīt Lielo dienu? Ņot at all! Jāmēra atkal. Pagaidām potenciāli reģistrējamās būves kodētais nosaukums ir "Raiņa ķemertiņš". Tas pēc atrašanās vietas - Rainim spaiņa vietā. Arī izmēru ziņā nav daudz lielāks par spaini. Toties summa gan tāda, ka vajadzētu būt uzbūvētiem arī dziļiem un gariem pagrabiem, kur remonta laikā (ja tas vispār sāksies) glabāt Mākslas muzeja dārgumus. Zaļkalna "Cūkai" vienai pašai tur būšot savs aizgalds!

Un pēc visa tā Ameriks, Burovs, Baraņņiks, Ushak-off ieskaitot, sataisījuši lielas acis, kad lietuvieši iesniedza Mākslas muzeja rekonstrukcijas tāmi, kas no 12 miljoniem bija izaugusi līdz 23 miljoniem. Bet leiši nekad nav bijuši muļķi. Ja reiz govij lieli pupi, tik jāslauc! Tas nekas, ka 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras Meka, Roma, Jeruzaleme un Jersika kopā ņemtas, no greznā muzeja nebūs ne vēsts. Pat "Cūku" būs jālien skatīt "Raiņa ķemertiņā". Un te nu Ushak-off ķēra piena trieka. Nils bija patiešām triekas pilns: "Nepietika jau ar jezgu, kas ap to žurnaļugu sacēlusies, vēl arī leiši nepārtraukti riebj. Lai tik man vēl tas VEF uz staba uzlīmē Butautu! Ne tādu smaidiņu vien dabūs!"

Mūžīgi mūžos

Autotirgotāju pasauli satricināja kādas aptaujas rezultāti - par 2012.gada geju auto kļuvis "Citroen DS4". Tiesa, Latvijā "Citroen" izplatītāji šo ziņu par visām varēm centās notušēt un pat palaist citu ziņu, ka tas tomēr ir Dacia". Žēl, ka šo titulu vairs nevar piešķirt "Trabant".

Vieniem "Trabant" vai "Citroen", citiem "Lamborghini". Vai vismaz "Harley Davidson". Un kā nu ne - pirmajā siltajā pavasara dienā, rudiem matiem vējā plīvojot un motoram dārdot, pa Rīgas ielām traucās ne jau Frīdis vai Blodons, bet VVF kā Haleja komēta uz balta hārleja. To redzot, katra nu ķēra ko varēja dabūt. Ģerderte - rallija vāģi, Āboltiņa - ledus tīrāmo mašīnu, Kalniete - Katrīnas karieti. Taņai Ž. palika vien Zojkas kerzenieki, tāpēc atkal bija pamats sūdzēties Eiropas tiesā, jo viņa tak joprojām ir aktīva cīnītāja par krievu vientiesību! Toties Pulkinena tik pasmējās un auto vietā izvēlējās "Jauno vilni", kuru plāno apmeklēt ar kārtējo jauno Vilni.

Kamēr Savickis ar Sējēju un Autoamatieru biedrību mēģināja tikt skaidrībā, kurš te amatieris, kurš ne, kuru var pataisīt par miljonāru, bet no kura pat normāls špīlers Guņas bratvā neiznāks, Ozoliņš aizbraucu uz Ameriku. Tā kā pie bērniem sagribējies, tā kā lomkas mugurā sākušās, tā kā sievas palicis žēl. Tad gan viņam Anna skaidri atgādināja, kur un kas tagad ir un kurā vannā jāguļ. Tikmēr "Dinamo" sastāvs jau bija gandrīz saformēts, jo tika parakstīti līgumi ar visiem ""Latvijas bērza" čaļiem, tāpēc uz pasaules čempionātu kopā ar Kirovu, kas allaž paliek parādā, nemaz nebūs jābrauc. Pekam gan visu vārdus nāksies mācīties no sākuma, bet tas nekas. Arī pēc 10 mēnešiem viņš latviskos uzvārdus tik un tā nevarēja pareizi pateikt.

Bet Latvijas futbola sabiedrību drīz apskaudīs arī Zemeļkoreja ar visiem Kimiem un Kuba ar visiem Kastro priekšgalā. Šeit zem saules ir viens pats Indriksons. Faktiski jau tika nolemts par mūža ieguldījumu viņu par Latvijas futbola Saules dievu ievēlēt uz mūžu. Un tad izrādījās, ka vēl vairāk par Putinu, Kimu un Kastro Gunchu apskauž mūsu pašu Lipmans. Hokejisti ir daudz nepateicīgāka tauta un viņam aiz muguras ik pa brīdim trin tuteņus ne azartiskāk kā senā pagātnē Bruts. Bet futbolisti kā dzīvoja svētlaimē, tā arī sagaidīs mūžīgo svētlaimi kaut kur starp Bētlemi un Hārlemi.

Kad būs sasista pēdējā Lieldienu ola, būtisku pārmaiņu vējš pāršalks Radio SWH. Pašķīras Ufo un Fredis. Ufo kļūs par parastu Ikšķiles domes deputātu, jo viņu īsā laikā ir izkonkurējusi Kombuļu Inese. Ne jau velti Fredis viņu un vēl "Maybach" nesen piesauca no Operas skatuves. Varbūt sapņos rādījās? Tagad viņi kopā vadīs "BB brokastis", kas gan sauksies "KB (Kombuļi?) brokastis". Un Inese to darīs ar lielu iedvesmu, jo beidzot būs blakus savam sapņu vīrietim. Turklāt jau 7 no rīta, kad parasti viņai blakus vēl guļ Ēriks, Bends vai Serdžo. Freda domas šoreiz neprasīja neviens. Ne Zeibots ar Kleksi, ne Stass ar Florencevu.

Nevienam vairs neviens neko neprasa!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!