Vienreiz gadā vis Latvijs Ooskar trauc uz Rooj! Jā, jā, jo Zvejnieku svētki ir tikai vienreiz gadā. Šoreiz gan tā īsti nesanāca pavisam – butes tīklos nelīda, jo Oskaram tos bija pieķēzījuši laši. Bet pašās beigās vēl visu saķēzīja lietus. Līdz ar to pērnā gada norma palika neizdzerta.

Par to gan nav jāuztraucas. Ko neizdzēra zvejnieki un viņu dēli, izdzers mūziķi un viņu fani un pie reizes uzlabos arī demogrāfiju, jo sācies festivālu laiks - "Pīlādzis", "Muzykys skrituļs", "Fonofest un Rest", "Positivus", "Hivus nav negatīvus".

Bet olimpieši nedzēra nemaz un steidza uz pēdējiem treniņiem, par ko liecināja arī sludeklītis, ka tiek pārdota olimpiskā sudraba medaļa. Tas liecināja par puiša apņēmību un pārliecību, ka Londonā dabūs citu! Internets ir globāls, tāpēc šo bija padzirdējis arī Useins Bolts un, lai stiprinātu savu pārliecību, pārdeva visas trīs Pekinas zeltus...

Visi ceļi ved uz Latviju

Latvija patiešām ir gandrīz vai pasaules naba. Visi šurp veda, ko varēja dabūt. Pirmkārt, jau no Maskavas. Znaroks ar Vītoliņu atnesa Gagarina kausu. Lindermans sola Ļeņina mūmiju, Urlanovich ar Ushak off - Dzeržinska mauzeri un Štirlicu, Pauls ar Kruto - 17 miljardierus, vienu pavasara mirkli, dažus nenozīmīgus dziedātājus un virkni dižu pupu nēsātājas. Šajā sakarā jau radies arī pirmais pārpratums. No Polijas atnācis vagons ar pupām. Jo bija sajaukuši. Jau labu brīdi "Jaunā viļņa" sakarā visi runāja - "Pupi, pupi. Semenoviča, Sobčaka..." Puisis, kas atbildēja par loģistiku, bet latviešu valodā nebija diez ko loģisks, pasūtīja pupas un uzreiz vagonu... "Kaut kā jau apēdīs," nodomāja Pauls... "Pie reizes būs arī jauns mūzikas instruments un vēl ar aromātu! Allai Borisovnai noteikti patiks."

Toties Semenoviča draudēja ar boikotu, jo bija padzirdējusi, ka Jūrmalā pēc Usmanova ielūguma būšot arī Annija Hokinsa-Tērnere. Ja slavenās ādažnieces Elzas Mitriķes govīm būtu bijuši tādi tesmeņi kā amerikānietei - kādi setiņi galoni katrā noteikti! "Uz viņas fona Semenoviča būs kā dēlis, tas tiesa", domīgs kļuva arī Krutojs, jo citu vadītāju tik ātri nav viegli atrast. Labi, ka Anija NATO uzdevumā tika nosūtīta uz Afaganistānu.

Vēstule miskastē

Latvijas mediju telpa īsā laikā saņēma labo taisno un arī aperkotu, ko nespēja mīkstināt pat valdības piešķirtie 250 000 lati LTV interneta platformai, molam un enkuram. Kaut kāds tur biezais krievu oligarhs kārtējo reizi vienā kulītē gribot samest visus krievu valodā rakstošos un uztaisīt paraug "Sovetskaja Latvija". Par redaktoru būšot Zad Ornovs. Molčanovam iepaticies, cik aizgrābti šis smējies par Krievijas futbola izlasei veltītajiem komentāriem internetā. Lūk, tas ir cilvēks, kas spēj novērtēt tautas radošu garu! Pats vairs nerakstīšot. Bet aperkots bija Purģim Juaro, kas visai Čečenijai draudēja pasludināt neatkarību, tad maksātnespēju un bankrotu. Par to nopriecājās Latvijas Radio, jo vairs nebūs iemesla polittehnologu, puķkopi un fizorgu aicināt uz "Krustcelēm" un saņemt pārmetumus.

Šajā sakarā notika vēl viens pārpratums. Hokejists Laviņš pastkastē atrada pateicības vēstuli par atvainošanos. Viņš ilgi domāja, kam un par ko būtu atvainojies un vai vispār būtu jāatvainojas. Latvijas hokeja izlase jau ir tāla vēsture. Un tad atcerējās, ka viņam sieva ir Duļevska. Taču tā jau nebija tā Dulevska, kam jau ilgu laiku jāatvainojas par tvītošanu, kūkošanu, sms-sošanu un izkūkošanu. Domājot par valsti, vairs neatlika laika domāt par darbu. To secinājis, Laviņš laimīgi nopūtās un aizbrauca uz "Dinamo" treniņu satikt Ivanānu, kas nomainījis Ozoliņu, kas nomainījis Annu, kura nomainījusi "Mercedes" pret "Fiat Uno". Līdz nākamajam lomam.

Lācis, Caune un Mirskijs

Vēja spārniem Latviju aplidoja ziņa, ka Caunem līdzīgs priekšmets kandidēs pašvaldību vēlēšanās. Un kāpēc gan ne? Neko piešūt nevienam tak tā arī neizdevās. Tas stirnai līdzīgais dzīvnieks bija tikai līdzīgs beigtam. To apstiprināja ekspertīze un bija izdarīta tikai šaušanai līdzīga darbība ar bisei līdzīgu stroķi, ko turējis rokās tikai Caunem līdzīgs priekšmets. To visu vienreiz Gaujmalietis jau bija vispusīgi atainojis, uzsverot, ka vainīgo nav un nevar būt, jo upura klātesamība nav pierādīta. Līdz ar to arī ikviens var turpināt kandidēt vēlēšanās. Caune, Zaķis, Potapkins, pat Kravcovs! Pat uz Eiroparlamentu. Minhauzena, jeb Alexandera Mirskija piemērs ir zaraziteļnijs. Ko viņš tur īsti dara, nezina ne viņa sieva, ne palīgi. Pat viņš pats!

Prezidents gada jubileju augstajā amatā klusi nosvinēja savā lauku īpašumā un vienīgais ciemiņš bija lācis. Ar Vilku, Roni, Zaķi jau bija daudz runāts. Tagad gribējās ko citu. Pie reizes arī pominkas Zuzei varēja uztaisīt. Tādas īsas, jo nākamajā dienā vajadzēja pārcelties uz Melngalvju namu, kur Nilushka bija dāsni atvēlējis divas istabiņas, kā arī dušu Krapānei un vēl vienu telpu ar to specifisko krēslu Eglei. Viņa štatos joprojām skaitījās, lai gan Krapāne jau vairakkārt bija centusies iestāstīt, ka nevienam Egles vārdam vairs nevar ticēt. Slima. Un arī rokas nemaz nav palikušas garākas, lai pupus labāk nofografētu. "Padomniekus, kas neprogresē, nevajag!" stingri noteica Līga.

Vēl no vecās adreses viņa Bērziņa vārdā aizsūtīja ielūgumu Putinam ierasties pilī. Bet tur vairākus gadus tagad būs tikai ēzeļa ausis. Eh, ja Putins arī atsauktos, tad varētu likt viņam pagaidīt pie vārtiem kādas četras stundas un tā kaut nedaudz izdotos atkost par Janukoviča izēzeļošanu. No otras puses - tie hoholi paši vien vainīgi. Viņus moskaļi drāž vienā laidā, bet šie tik priecājas. Laikam jau patīk. Bet arī mums jābūt uzmanīgiem.

Bozona efekts

Kad Alpu pakājē pie Ženēvas ezera tika atklāts Higsa bozons, galīgi nebija skaidrs, kāds tam būs praktiskais pielietojums. Kamēr mūslaiku Einšteni un Da Vinči domāja, Latvijā viss jau ritēja pilnā sparā. Turklāt vienlaicīgi šī apgaismība ienāca "Statoil", "Neste", "Lukoil", "Dinaz", "Viada", "Astarte" grāmatvežu galvās. Viņi visi gan rādīja Zilupes Vaļeras virzienā, jo viņam ir garākais soļarkas vads. 4,2 km - no Krievijas meža uz Latvijas lielceļu. Kā izrādījās, ar bozonu vislabāk varēja pamatot dīzeļdegvielas cenu kāpumu, jo globālā sasilšana, ķīniešu un indiešu vairošanās, spriedze Persijas līcī, Putina kārtējā runa un viesulis Ziemeļjūrā pie "Statoil" platformām vairs nebija iegansts. Visi šie faktori jau ne reizi vien tika ekspluatēti. Tauta šīm asarām vairs netic. Toties ar Higsa bozona dievišķo spēku kādu laiku varēs izskaidrot visu - gan zemeslodes rašanos, gan pirmās olas izdēšanu un vistas izšķilšanos (vai otrādi), gan Krievijas izlases neveiksmi Eiropas futbola čempionātā, pat Cihanovičas tiešo (toties dievišķo!) kontaktu ar "male", par ko šokā bija ne viena vien "female". Degvielas tirgotāji tā aizrāvās ar jauno iespēju, ka jau nedēļu katru dienu soļarai cēla cenu par vienu santīmu. Līdz Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem jāsarauj. Tad vairs nevarēs. Katoļi nesapratīs. Un, ja viņi nesaprot, tad arī pats drīz neko nesapratīsi. Tāds ir viens no baušļiem.

Pēdējā laikā domīgi staigāja "Ventbunkera" visu 879 % akciju turētāji. Ventspilī Dzintaru iela tāda paīsa, tāpēc vairāk par sešām akcionāru sanāksmēm vienlaicīgi uz tās sarīkot nesanāk un tajās kopā piedalās tikai 422 % akciju. Bet bunkurā kopā ir 879%. Tāpēc "Ventbunkura" misionāri braukāja pa Latviju un meklēja garāko ielu. Rīga ar Aleksandra, Ļeņina, Brīvības gatvi nederēja. Jūrmalas pļažs derēja tikai vasarā. Varbūt Līvānos, kur no viena gala līdz otram, ja pa ceļam visās bodēs nopērk kaut mazo "Zelta vārpu", dienas laikā aiziet nevar. Te droši būtu gan Meroni, gan Berķim, gan Stepanovam, gan visiem Lembergiem. Kāda viņiem daļa, Uzņēmumu reģistrs vairs nesaprot, kurš ir īstais bunkurs!

Pat to laiku Anglijas tiesa, kurā visi joprojām staigā baltās bizēs, atkratījās no "Vitol" sūdzības un apsūdzētā Lemberga. Zem viņu goda tas esot. Lai strīdu izšķirot Puzes karatiesa vai Jēkabpils tabors. Un lai nemaz nedomājot šurp atkal ar savām problēmām nākt. Tikmēr Puzes meža ielokā jau tapa pretprasība par zaudēto laiku un neiegūto mantu. Pret "Vitol", Latvijas kuģniecību, protams, pret Grīnbergu ar visu personas kodu, lai pavisam neizputina Ojāru Grīnbergu, pret Repši, Dombrovski, Zatleru. Un te nu, lūk, bija īstā reize likt galdā arī slaveno burtnīciņu un arī no visiem stipendiātiem atprasīt ieguldīto. Jo atdeves tak nav nekādas. Labi, ka vismaz ventus netraucēja ieviest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!