20. decembra vakarā Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunbūve Gaismas pils bija izgaismota ļoti skaisti. Nolēmu nofotogrāfēt. Taču acīmredzot nebiju vienīgā, kurai jaunbūve izraisījusi interesi...

Šokējošu pārsteigumu izjutu, kad aplūkoju savā datorā ielādētās fotogrāfijas. Gandrīz visās bija redzams, kā Rīgā, Pārdaugavā, virs Gaismaspils lidinās izgaismoti nezināmi lidojošie objekti.

Pirmajā attēlā plkst. 20.38; NLO pirmo reizi parādās attēlā, kas uzņemts, fotografējot Gaismaspili no 11. novembra krastmalas.

Otrajā attēlā plkst. 20.38; NLO jau redzams tuvu Gaismaspilij, tas ir iegarens un plakans.

Trešais attēls ir iepriekšējā attēla palielinājums; tālumā redzams vēl viens NLO.

Ceturtais attēls (piektais un sestais ir šī foto palielinājumi) plkst. 20.41; attēlā var redzēt, ka NLO ir noapaļots, plakans objekts ar spilgtu gaismu un arī to, ka tam kreisajā pusē ir tāds kā liels pelēks šķīvis (prožektors?).

Septītais attēls plkst. 20.41; fotografēts Akmens tilts.

Astotais attēls (devītais attēls ir tā palielinājums) plkst. 20.50; šokējošs un visinteresantākais attēls. NLO ir kļuvis vēl spilgtāks, gandrīz sarkans, tam priekšpusē ir ieslēgts tāds kā gaismas aplis. Maksimālajā palielinājumā gaismas aplim ir redzamas malas, kas ļoti atgādina milzīgu Viktorijas ūdensrozes lapu, pavērstu dienvidaustrumu virzienā. Tālumā virs pirmā NLO redzams arī otrs NLO.

Desmitais attēls plkst. 20.50; redzams, kā pirmais sarkanīgi spilgtais NLO dodas pa labi, ziemeļrietumu (Vanšu tilta) virzienā.

11. attēls plkst. 20.53; NLO virs Vanšu tilta.

12. attēls plkst.20. 52; NLO atgriežas atpakaļ virzienā uz Akmens tiltu, t.i.,dienvidaustrumu virzienā. Tam apkārt gaismas laukums.

13. attēls plkst.20.53; NLO atkal virzās pa labi, taču gaismas laukums ap to ir nozudis.

14. attēls plkst. 20.55; fotografēta Gaismas pils, arī virs tās redzami vairāki NLO, spilgtākais atrodas viszemāk, tālāk vēl ir citi NLO, kopā saskaitīju sešus (augšā divi pāri).

15. attēls (nākamais ir tā palielinājums) plkst. 20.55; NLO ir mainījuši atrašanās vietas. Palielinājumā apakšējais izskatās kā sarkanīga bumba, bet augšējais ir saplacināts, atgādina iegriežamo bērnu rotaļlietu "vilciņu".

Dīvaini un nesaprotami...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!