Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā rudenī portāls "Delfi" ziņoja par neatļautu apbūvi Baltijas jūras krasta kāpu aizsargjoslā, kur uz īpašniecei piederošiem zemes gabaliem tapuši pamati un neliela mājiņa. Lasītājs ziņo, ka pamati un mājiņa stāv kā stāvejuši.

Rucavas novada būvinspektors Uģis Cepurītis portālam "Delfi" apstiprina, ka pēdējā mēneša laikā konkrēto vietu kāpās apsekojis un ka tur joprojām atrodas nelegāli uzcelti pamati. Tāpat arī mājiņa, kuras izmēri pārsniedz 25 kvadrātmetrus. Tieši tik lielu celtni, saskaņā ar Liepājas reģiona būvvaldes iepriekšējo teritoriālo plānojumu, konkrētajā vietā Baltijas kāpās drīkst būvēt.

"Apsekošanā secinājām, ka pašreiz būve ir apmēram 30 kvadrātmetrus liela. Īpašniekam uzdots to samazināt," stāsta Cepurītis.

Arī par nelegālajiem pamatiem īpašnieks atkārtoti esot informēts un brīdināts. Jau pērn augustā par pārkāpumu īpašniekam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī piemērots atbilstošs naudas sods. Tāpat uzdots pamatus demontēt. Pašlaik Rucavas domē apsver iespēju noteikt konkrētu termiņu, līdz kuram tas jāizdara.

"Mēs ceram, ka jau šovasar jautājums atrisināsies, proti, pamatus demontēs un ēku pārbūvēs tā, lai tā atbilstu apstiprinātajam projektam," vēlējumu izsaka Cepurītis. Saskaņā ar būvniecības likumu, zemes īpašnieks namiņu var turpināt būvēt apmēram astoņus gadus. Šajā gadījumā tas būtu līdz 2022. gada oktobra beigām.

Abu zemes gabalu īpašniece ir Vilma Pērkone. Uz viņas zemes nav noteikti nekādi ierobežojumi, liecina Zemesgrāmatas informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!