Šonedēļ Daugavpilī, Latgales ielā piefiksēts kāds likumsargu auto, kurā sēdošais policists, iespējams, runā pa telefonu.

"Mēs visi esam cilvēki, visiem gadās kļūdīties, bet par to mūs soda ar naudas sodiem. Vai tad Valsts policijai likumi nav jāievēro? Vai tad Valsts policijas ierēdņiem nav jābūt tiem, kas rāda piemēru, kā likumi jāievēro? Kurš sodīs viņus?" raksta video iesūtītājs, anonīms lasītājs.

Portāls "Delfi" par video ziņoja un lūdza to komentēt Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldei.

Reaģējot uz aculiecinieka vēstīto, Daugavpils iecirkņa priekšnieks Jānis Anspoks apliecina, – Valsts policijas darbiniekiem likumi ir jāievēro. Par likuma, tostarp, ceļu satiksmes noteikumu, pārkāpšanu likumsargi tiek kontrolēti un pārkāpuma konstatēšanas gadījumā – sodīti.

"Diemžēl šajā video tā kvalitātes dēļ nevar 100% konstatēt, ka VP transportlīdzekļa vadītājs runā pa telefonu, vai vienkārši ir atbalstījis galvu ar roku," teic Daugavpils iecirkņa priekšnieks.

Ja tomēr, veicot video pārbaudi, tiks konstatēts likumpārkāpums, tad policijas auto vadītājam noformēs administratīvā pārkāpuma protokolu un piemēros administratīvo sodu, sola Anspoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!