Portāla "Delfi" rīcībā nonācis video, kurā iemūžināta Dobeles pašvaldības policija aizturam kādu vīrieti peldvietā. Likumsargi apstiprina notikušo, skaidrojot, ka aizturētais kungs bijis iereibis un peldētavā lietoja alkoholu.

Notikumi risinājušies 8. augustā pulksten 18.30, kad policija saņēmusi ziņu par vairākām personām, kuras lieto alkoholu Bērzes upes peldvietā Skolas ielā 2a.

Ierodoties norādītajā adresē, informācija apstiprinājusies, stāsta Dobeles pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Fecers. Sākot formēt administratīvā pārkāpuma protokolu vienam no vīriešiem, klāt pienācis vēl viens vīrietis "acīm redzamā alkohola reibumā" un izrādījis nepatiku pret policijas darbu, žestikulējis ar rokām, lamājies rupjiem, necenzētiem vārdiem.

"Lai pārtrauktu administratīvo pārkāpumu, vīrieti (kuram jau bija sākts formēt protokolu) policija aicināja uz dienesta automašīnu dokumentu noformēšanai. Viņš atteicās to darīt, sāka izrādīt fizisku pretošanos. Vīrieša aizturēšanai tika pielietots fizisks spēks un speclīdzeklis elektrošoka pistole "Phazzer", un roku dzelži," par notikušo teic pašvaldības policijas šefs, piebilstot, ka aculiecinieka video skatāmas konflikta beigas.

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas medicīniskajā atskurbtuvē, kur vīrieša izelpā konstatēta 2,52 promiļu alkohola koncentrācija.

Konflikta laikā aizturēts arī vīrietis, kas traucēja pašvaldības policijai nodrošināt sabiedrisko kārtību. Arī viņš nogādāts Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas medicīniskajā atskurbtuvē.

Abas personas par dažādiem pārkāpumiem Dobeles policijas redzeslokā nonākušas jau vairākkārt. Vīriešiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Tāpat materiāli nodoti Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknim, lai izvērtētu protokola formēšanu par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!