Foto: Kadrs no video
Svētdien, 10.oktobrī uz ceļa A1 (ViaBaltica) bija apgrūtināta transporta kustība. Latvijas armijas militārā policija no Ādažiem līdz Igaunijas robežai pavadīja armijas tehnikas kolonnu.

Kolonnas ātrums bija no 40 līdz 70 km/h, sasniedzu viņu Ādažos un nācās braukt tādā ātrumā līdz un nedaudz pāri Igaunijas robežai, kur kolonna bija apstādināta un cilvēkiem radās iespēja pabraukt tai garām. Mācības ir mācības, tas ir labi un apsveicami, bet nevar faktiski nobloķēt starptautisko šoseju. Tādām kolonnām vajadzētu kustēties pa tik svarīgiem ceļiem, ka ViaBaltica naktī, vai vismaz apstāties šosejas malā ik pēc 10-15km. Nevis sakrāt aiz sevis ap kilometru garu rindu (cik redzēju spogulī). Cilvēki kavē prāmjus, tikšanas, bizness cieš u.t.t., firmām rodās zaudējumi. Vairākkārt bija avārijas risks, cilvēki bija spiesti rupji pārkāpt ceļa satiksmes noteikumus. Tiek traucēts arī citu dienestu darbs. Nekādus kosmiskos un slepenos ieročus tur neveda un to pierādīja kolonnas apstāšanās Igaunijā, kur neredzēju nekādu policiju.

Mani paglāba no kavējuma un liekiem naudas tēriņiem (ap 40Ls), bet iespējams arī sabojātiem plāniem un darba kavējumu uz dienu (ne vienmēr Tallinā var nopirkt prāmja biļeti mašīnai) tikai tas, ka izbraucu no mājām vienu stundu agrāk. Kā klājās citiem, nezinu. Iespējams kāds no tiem simtiem ļaužu, kuri brauca aiz manis, kaut ko arī nokavēja.

Sveiciens armijas vadībai, neprofesionālajai MP rīcībai! Ja nokavētu, iesūdzētu jūs tiesā. Visu šo pasākumu varēja organizēt citādi!

Raimonds

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!