Foto: DELFI Aculiecinieks
"Tā kā pilsētā sniegs un ledus ir nokusis, bet gaisa temperatūra dienās stabili pieturas virs nulles, ceturtdienas vakarā nolēmu atklāt velosezonu," raksta "Delfi" lasītājs Miks.

"Noslaucīju putekļus no sava divriteņa, iepildīju riepās saspiestu gaisu, pārbaudīju bremžu un apgaismes ierīču darbību. Atlika vien paķert līdzi šokolādes tāfelīti, ūdens pudeli, uzvilkt spilgti zaļo vesti un doties ceļā.

Maršruts mani veda pa vienu no Mārupes zīmīgākajām satiksmes maģistrālēm – Kantora ielu. Tāpēc galīgi nebiji gatavs nekam tādam, ko pēcāk nācās piedzīvot.

Lēnītēm ripoju centra virzienā pa trotuāru, kad turpat blakus zālienā pamanīju kustīgu akmeni. Zinot, ka akmeņi tāpat vien nekustās, drošības pēc samazināju ātrumu.

Tai mirklī kā zibens šķilta nāca apjausma, ka tas taču ir adatu kamols – visīstākais ezis! No skolas laikiem atceros, ka eži guļ ziemas miegu (bija tāda dziesmiņa "Zaķēns mežā ezi sauc"), tātad, eža kungs varētu būt tikko pamodies un izbadējies.

Cerams, ka viņš atrada kaut ko uz kārā zoba liekamu, bet ja ne, varbūt Kantora ielas krietnie ļaudis viņu ar kaut ko būs pacienājuši, vai pacienās nākamajā vakarā.

Līdz šim ežus redzēt bija gadījies, taču nekad ne republikas galvaspilsētā, ja neskaita Čiekurkalna 1. līniju. Nekad nebūtu domājis, ka eži mitinās arī Mārupē.

Ļoti labi, ka ezītis atradās zālienā, nevis staigāja pa brauktuvi vai trotuāru – tas varētu radīt satiksmes apdraudējumu autovadītājiem un nepieredzējušiem velosipēdistiem, kuru uz ielām paliek arvien vairāk.

Tāpēc ar portāla "Delfi" starpniecību aicinu satiksmes dalībniekus uzmanīties, braucot pa Kantora ielu, lai neciestu paši un netiktu traumēts ezis.

P.S. Ezi sastapt nebiju plānojis, tāpēc fotoaparāta līdzi nebija. Nācās iztikt ar viedtālrunī iebūvēto kameru un attiecīgu attēla izšķirtspēju, bet ezi atpazīt gan jau varēs."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!