Foto: DELFI Aculiecinieks
22. martā iemūžinātais ceļa posms Penkule-Bēne-Auce šokējis fotogrāfiju autoru Aivaru Elguti. "Braucot pa šādu ceļu, katastrofa var notikt jebkurā brīdī," teic fotogrāfs Elgutis.

Konkrēto ceļa posmu Elgutim bija lūgts nofotografēt, un redzētais viņu ir satriecis. Elgutis lēš, ka, pārvietojoties pa šādu ceļu, nav nekādas drošības.

"Ja automašīna nav kārtībā, CSDD liedz iziet tehnisko apskati, savukārt ceļu policija raugās, lai auto nebrauc pa ceļu. Taču, ja šādā stāvoklī ir Latvijas ceļi, kurš atbild par to, ka uz tā pārsitīs riepas, sabojās spēkratu? Ja avarēs?" absurdo situāciju raksturo Elgutis.

Saskaņā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" sniegto informāciju, konkrēto ceļa posmu no Penkules līdz Aucei plānots labot šogad, proti, paredzēts mainīt ceļa segumu.

"Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova precizēja, ka ieplānots labot ceļu uz reģionālās nozīmes ceļa Pūre-Auce-Grīvaiši posmā no Penkules cauri Bēnei līdz Aucei 18 kilometru garumā. Te ieplānota asfaltbetona seguma profila labošana un vienkārtas virsmas apstrāde. Sakārtos arī pieturas un uzstādīs astoņas jaunas platformas. Penkulē būs jaunas norādes zīmes par apdzīvotu vietu.

Pašlaik norit būvdarbu iepirkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!