Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 20. jūnijā, Salaspilī, Nacionālā botāniskā dārza (NBD) izeju bloķēja gulbju pāris ar saviem mazuļiem, ziņo "Delfi" aculieciniece Inese.

"Pavadīja pie durvīm kādas 20 minūtes un nelaida apmeklētājus ārā," stāsta Inese, kura norāda, ka pie izejas stāvēja apmēram 30 cilvēki.

Gulbju mātīte esot cēlusi spalvas un aizsargājusi mazuļus, kad tuvojušies cilvēki. Blakus atradies arī gulbju tēviņš. Tikai tad, kad mātīte nedaudz pavirzījusies prom no izejas, NBD apmeklētāji varēja skriešus tikt ārā.

"Kopumā cilvēki vairāk priecājās par šo notikumu, tā kā visi apmierināti, apmeklēja dārzu ar nelielu šovu. Pēc tam, kad visi apmeklētāji izskrēja ārā, gulbji mierīgi aizsoļoja uz tuvāko dīķi," raksta Inese.

"Delfi" aculiecinieks jau iepriekš ir vēstījis par slavenajiem Salaspils gulbjiem, kuru dēļ vairākkārt pat apturēta satiksme uz Salaspils dzelzceļa pārbrauktuves.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!