Foto: DELFI Aculiecinieks
23. septembrī Maija parkā Cēsīs notika nelaime. No bērnu rotaļām paredzētās kokā uzceltās dēļu mājas izslīdēja un uz betona apmales nokrita sešus gadus vecs puika. Mamma pēc notikušā pašvaldībai lūdz objektu sakārtot, taču nekas nav mainījies.

Puikas mamma lēš, ka augstums, no kāda dēls nokrita, bija apmēram divi līdz divarpus metri: “Dēlam paslīdēja kāja, viņš izšļūca pa caurumu starp grīdu un margām.” Kritiens izrādījās neveiksmīgs, jo puika piezemējās uz betona apmalēm zem konstrukcijas, gūstot vairākas traumas – galvas smadzeņu satricinājumu, apakšžokļa, kreisās rokas lūzumus.

Divas dienas vēlāk mamma zvanīja Cēsu pašvaldībai, lūdzot, lai izrok betona apmales un pārbauda, vai sprauga starp margu un grīdu nav pārāk plaša. Tāpat viņa lūdza atsūtīt bildes, kad darbi būs pabeigti. “Piektdien aizbraucām paskatīties. Viss stāv kā stāvējis. Pat ar lenti nav apvilkts. Ir rudens, lietains laiks, dēļi ir ļoti slideni un kritiens var būt vēl neveiksmīgāks, piemēram, uz apmalēm piezemējoties ar mugurkaulu,” nobažījusies sieviete.

Cēsu novada pašvaldības komunikācijas un klientu servisa pārvaldes vadītājs Kārlis Pots domes vārdā atvainojas mammai un viņas dēlam par pārdzīvojumiem un traumām. Tomēr pašvaldībā arī apgalvo, ka, lai izvairītos no bīstamu situāciju rašanās, betona apmales no piektdienas demontē.

“Atkārtoti pārbaudīsim margas un to, kā tās padarīt vēl drošākas. Mājiņu kokā pavisam slēgt neplānojam, jo kopumā tā ir droša,” sacīja Pots. Viņš arī atgādina, ka koka konstrukcijas lietus laikā var kļūt slidenas, tāpēc pie mājiņas izvietota brīdinoša zīme vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!