Foto: DELFI Aculiecinieks
Pie portāla "Delfi" vērsusies satraukta aculieciniece, kura Dzintaru pludmalē pie restorāna "Lighthouse" pamanījusi cauruli, no kuras jūrā tek netīrs ūdens. Jūrmalas pilsētas pašvaldībā gan mierina: no būvobjekta jūrā novadītie ūdeņi ir videi nekaitīgi.

"21. janvārī kļuvu par aculiecinieku šausminošam skatam. Dzintaru pludmalē parādījusies caurule, no kuras tieši jūrā tecēja netīri, sarkanas krāsas ūdeņi," klāsta Viktorija. "Kaut ko tādu es jūras krastā redzu pirmo reizi."

Savukārt Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite skaidro, ka aculiecinieka dokumentētā caurule tiekot izmantota gruntsūdens novadīšanai no būvobjekta Dzintaru prospektā 21. "Krastā pie caurules izvietota informatīva zīme, ka tur tiek novadīti filtrēti gruntsūdeņi. Šāds risinājums nav kaitīgs, jo pa cauruli tiek novadīti dabiskā vidē esoši un filtrēti gruntsūdeņi," sacīja Leite.

22. janvārī Jūrmalas pašvaldības Vides nodaļas speciālists pludmali apsekoja. Gruntsūdeņiem videi kaitīgas pazīmes vizuāli netika konstatētas. "Sārtās nogulsnes var būt dabiskas izcelsmes un radušās no novadāmajiem gruntsūdeņiem apkārtējās grunts slāņu ietekmē," pauž Leite. Konstatējot satraucošu situāciju pludmalē pašvaldība aicina sazināties ar Jūrmalas pašvaldības policiju par tālruni 67740448 vai 29444810.

Pašvaldībā arī norāda, ka caurule nav saistīta ar restorānu "Lighthouse".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!