Foto: DELFI Aculiecinieks
Varenu guvumu Puzes pagastā, Saldus pusē un Remtes mežā pamanījušas "Delfi" aculiecinieces Kristīne, Zane un Dace, kuras mežā ieraudzījušas sēni - rekordisti.

Smagāko sēni līdz šim ir iesūtījusi "Delfi" aculieciniece Dace no Oškalniem. "Remtes mežā atrastā sēne. Tā sver vismaz divus kilogramus," norāda reportāžas autore.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Otru smagāko sēni "Delfi Aculieciniekam" iesūtījusi Zane, kura rekordsēni pamanījusi un nogriezusi Saldus pusē. Viņas atrastā sēne sver vienu kilogramu un 155 gramus.

Zane sēņo katru gadu, tāpēc arī šis gads neesot bijis nekāds izņēmums. "Ar draugu devāmies sēņot. Laukā bija stiprs lietus, bet sēņot vēlme bija lielāka, tāpēc uzvilkām zābakus, lietus plašķus un uz mežu prom. Tā Saldus puses mežos bij mūsu lielākā sēne - baravika," ar lielo guvumu lepojas Zane.

Trešo lielāko un smagāko sēni līdz šim "Delfi Aculieciniekam" ir iesūtījusi Kristīne.

"Vēlējos tikai padalīties ar savu baraviku, ko 17. septembrī atradu Ventspils rajona Puzes pagasta mežā!" norāda Kristīne.

Viņas atrastā baravika sver 990 gramus un ir 21 centimetru gara. Savukārt sēnes kāta apkārtmērs ir 32 centimetri.

"Delfi Aculiecinieks" mudina padalīties ar iemūžinātā sēņu guvuma foto. Attēlu vari sūtīt, izmantojot šeit atrodamo pievienošanas pogu vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Labāko reportāžu autori saņems balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!