Foto: DELFI Aculiecinieks
26. janvārī dienas vidū uguns nelaime piemeklējusi nopelniem bagātās tēlnieces Ēvī Upenieces māju Baltezerā, Ādažu novadā. Māja nodegusi līdz pamatiem. VUGD lēš, iespējamais cēlonis - problēma apkures sistēmā.

Kā portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Andris, ugunsgrēks izcēlies mājas otraja stāvā, nepilnu divu stundu laikā tēlniecas divstāvu koka namu nopostot līdz pamatiem. Māksliniece namu paspējusi pamest vien pēdējā brīdī.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere portālam apstiprināja, ka izsaukums uz tēlnieces degošo namu Baltezerē saņemts plkst. 13.35. Ierodoties notikuma vietā, 200 kvadrātmetru lielais koka nams jau dedzis ar atklātu liesmu. Ugunsgrēku lokalizēt izdevās plkst. 14.40, apslāpējot liesmas, taču dzēšanas darbi turpinājās līdz pat plkst. 18.46.

"Ēka ir no koka, turklāt siltināta ar kūdru, - tas viss ļoti ātri deg. Diemžēl Ādažos glābējiem kārtējo reizi nācās arī saskarties ar probēmu, ka tuvumā nav pieejams ūdens. Nācās to vest no pusotra kilometra attālā ezera, kas glābšanas darbus paildzināja," skaidroja VUGD pārstāve. Kā iespējamo ugunsgrēka izcelšanās iemeslu viņa min problēmu apkures sistēmā.

"Mājā tēlniecei palika un sadega visi dokumenti un visa iedzīve. Pāri palika vien, kas mugurā un abi uzticīgie suņi. Ēvī ir 88 gadus veca, viņas vīrs un dēls ir miruši, viņai nav radinieku un pagaidām par viņu rūpējas tuvākie kaimiņi. Šobrīd tuvākie draugi un paziņas palīdz meklēt iespējas kā palīdzēt šai sievietei un atbalstīt grūtajā brīdī," portālam ziņoja aculiecinieks Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!