Foto: DELFI Aculiecinieks
20. janvārī Ugāles pusē, ceļa posmā no Usmas cauri Cirkalei, autobuss ar skolas bērniem ieslīdēja grāvī. Notikuma aculieciniece Zane Āboliņa teic, ka šoziem autobuss no ceļa izslīdējis jau divas reizes.

"Šādi ved uz skolu bērnus. Jau otro reizi šoziem. Cik tālu tam jāaiziet, lai kaut ko mainītu? Bērnus ved katru dienu. Ceļš nav kaisīts," stāsta Zane. Spēkratā avārijas brīdī atradās divi viņas bērni. Sieviete neslēpj savu apbrīnu par šoferi, kurš uz šāda ceļu autobusu spēj tomēr savaldīt.

Fotoattēls un Zanes stāsts publicēts sociālajā vietnē "Facebook" un piedzīvojis plašu sabiedrības rezonansi.

Kā portālam "Delfi" norādīja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", autoceļam Ugāle-Cirkale-Zlēkas ir noteikta C uzturēšanas klase. Kategorijā ietilpstošie ceļi ziemā tiek kaisīti un tiek rievoti satiksmei bīstamie posmi. Piemēram, strauji līkumi un kāpumi, kuri iekļauti bīstamo posmu sarakstā.

Konkrētajā ceļa posmā 19. janvārī veikti rievošanas darbi, informēja uzņēmumā. "Pulksten 22 gaisa temperatūra vēl bija +4 grādi, bet pēc tam strauji pazeminājās. Tādējādi uz ceļa Ugāle-Cirkale-Zlēkas, kā arī citiem ceļiem izveidojās apledojums. Tomēr Ministru kabineta noteikumi neparedz C klases ceļu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem," skaidro uzņēmuma pārstāvis Miks Lūsis, piebilstot, ka tomēr 20. janvārī VAS "Latvijas Valsts ceļi deva zaļo gaismu ceļa posma kaisīšanai ar smilti, kas arī izdarīts.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" brīdina, ka ziemā ceļi var būt slideni un autovadītājam jāapzinās, ka braukšanas ātrumam un manierēm jābūt atbilstošām ceļu stāvoklim.

Uzņēmuma autoceļu ziemas uzturēšanas dežuranti strādā diennakts režīmā. Dežuranti seko līdzi laika apstākļiem un situācijai uz ceļiem, lai nodrošinātu to uzturēšanu atbilstoši klasei, pauž uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!