Foto: DELFI Aculiecinieks
Ozolnieku novada, Cenu pagastā, Dalbē pašvaldības izvietotajā bērnu laukumiņā bērniem nav iespējams rotaļāties, jo tas ir aizaudzis ar zāli, portālu "Delfi" informē vietējā iedzīvotāja.

"Garajā zālē bērnus laist nu pavisam negribās, tur var būt ērces. Bērni gribētu tur rotaļāties, bet mums kā vecākiem nepavisam negribās to pieļaut," portālam "Delfi" skaidro kāda vietējā iedzīvotāja.

Viņa papildina, ka šī neesot pirmā reize, kad novērojama šāda situācija. Zāle laukumiņā tiekot pļauta vien divas, trīs reizes gadā. "Ļoti žēl, ka pašvaldība mūs ir atstājusi novārtā," nosaka aculieciniece.

Ozolnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību pārstāve Evita Kairiša portālu "Delfi" informē, ka zāle fotoattēlā redzamajā vietā pirmdien, 28. maijā, tikusi nopļauta atbilstoši grafikam. "Kā jau esam informējuši iedzīvotājus ar pašvaldībai pieejamo informatīvo kanālu starpniecību, zāles pļaušana pašvaldības teritorijās šogad tika uzsākta neraksturīgi ātri - jau 9. maijā," viņa skaidro.

Kairiša stāsta, ka pļaušanas darbi tiek organizēti secīgi, sākot no Brankām, tālāk Spartaks, Ozolnieki, Āne, Tetele, Dalbe, Jaunpēternieki. "Diemžēl iepriekšējo gadu neizdarības būtiski ietekmē šī gada darba tempu, jo prioritāri ir jāsteidz appļaut ievērojamas pašvaldības teritorijas, kas iepriekšējos gadus netika pļautas, kļūstot par teritorijām ar paaugstinātas ugunsbīstamības risku," viņa atzīst. Lai novērstu iespējamus riskus, šajās teritorijās pļaušana esot jāveic steidzamā kārtā, Kairiša skaidro.

Pašvaldības pārstāve atklāj, ka turpmāk pļaušanas darbi tiks organizēti, ņemot vērā šī gada pieredzi, nosakot arī bērnu rotaļlaukumus un publiskās atpūtas zonas par prioritāti.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!