Foto: Publicitātes foto
Lai godam sagatavotos tuvojošajiem vasaras saulgriežiem, aizvadītajā nedēļas nogalē Valmiermuižas pils parku pieskandināja ielīgošanas festivāls "Saulgriezis 2013".

No dienas vidus Valmiermuižā rosījās Jāņu tradīciju skola, gardumu tirdziņš, siera siešanas, akmens alus vārīšanas, Jāņu rotāšanās un daudzas citas svētku darbnīcas, bet pēcpusienā festivālu pieskandināja Valmieras vīru koris "Imanta" un sieviešu koris "Jumara". Deju svētku repertuāru atrādīja Burtnieku deju kolektīvi "Sadancis" un mazie "Sadancēni".

Pievakarē festivāla apmeklētāji vienojās maģiskā ugunskura iedegšanas rituālā un koncertu turpināja muzikālā apvienība "AR-LA-AN", "Laimas muzykanti", "Folkvakars" ar lustīgiem dančiem un bungu un dūdu grupa "Auļi", kas pirmo reizi brīvdabā atskaņoja savu vērienīgo koncertprogrammu "Dižducis".

Festivāls turpināja pirms gada aizsākto tradīciju īsi pirms Jāņiem pulcināt kopā lielus un mazus Jāņubērnus, lai mācītos latviskās saulgriežu tradīcijas un lustīgi ieskantinātu tuvojošos svētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!