Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien, 2. jūlijā Dundagā uz mēģinājumu starptautiskajam deju festivālam "Eiropiāde 2011" bija sabraukuši cilvēki malu malām - Valdgale, Babīte, Ape, Ikšķile, Lapmežciems, Ērgļi, Valmiera, Priekuļi, Gulbene, Aloja un Rīga. Gatavošanās notika divas dienas - 2. un 3. jūlijs.

20. jūlijā notiks ikgadējais starptautiskais deju festivāls "Eiropiāde 2011". Šogad tas norisināsies pavisam netālu - Tartu. Festivāls tiek rīkots kopš 1964. gada un Latvijas pārstāvji tajā piedalās kopš 1994. Un tā ik gadu kādā no Latvijas pilsētām notiek "Mazā Eiropiāde", kurā satiekas tie kolektīvi, kuri brauks pārstāvēt mūsu tēvu zemi. Šoreiz tika izvēlēta ļoti skaista vieta - estrāde Dundagas pils pakājē.

Uz lielās skatuves jau viss izskatās skaisti, kad kustības ir 100 reizes atstrādātas un soļi izkopti, bet treniņā skats pavērās pavisam citāds. "Mazajiem" dejotājiem tā pienākuma sajūta vēl ir pietiekoši liela un līdz ar to centība un uzcītība, ko stipri mazāk varēja vērot "lielo"priekšnesumā. Viņiem tas ir kārtējais tusiņš, kurā sabrauc cilvēki no visas Latvijas un var kopā paturpināt līgošanu... Tā vien likās, ka pati dejošana ir atstāta kaut kur stipri tālu otrajā, trešajā vai vēl tālākā plānā, jo pasākuma vadītājai deja bij jāpārtrauc ik pēc vienas minūtes, lai visi visu izdejotu pareizi.

Nebiju domājis, ka pieaugušiem cilvēkiem ir tik grūti iemācīties pāris kustības. Kaut kā šito nesapratu - likās, ka ja tu esi iesaistījies deju kolektīvā un brauc uz pasākumu, tad tu to lietu uztver nopietni, bet izrādījās, ka stipri kļūdos. Protams, tiko rakstīto nevar attiecināt uz visiem un savā ziņā palika drusku žēl tos, kuri mājas darbu bija izpildījuši.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!