Foto: LETA

Svētdienas, 26. marta, vakarā haosu uz Lielupes tilta, Ventspils šosejas, radījis vēja dēļ sagriezies luksofors, portālam "Delfi" skaidro VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Aculiecinieks Alfons 26. marta novakarē, šķērsojot Lielupes tiltu virzienā uz Rīgu, novēroja, ka uz tilta, kur pašlaik norit ceļu remonts, valda haoss. Satiksme netika regulēta un šoferi bija neziņā, kā tiltu jāšķērso. Daļa spēkratu pārvietojās pa nepabeigto joslu, kur kustība aizliegta.

Kā pauž LVC pārstāve Anna Kononova, 26. marta vakarā satiksme uz tilta regulēta ar luksoforiem, taču viens no tiem vēja ietekmē sagriezās. Misēkļa dēļ uz tilta satikās kravas auto un autobuss, veidojās sastrēgums.

"Ap pulksten 21 satiksmi sāka regulēt ar regulētāju palīdzību. Lai autobuss un kravas auto samainītos, pretimbraucošā plūsma tika virzīta pa remontējamo joslu, pabīdot dzelzsbetona blokus," notikušo apraksta Kononova. Sastrēgumu izdevies likvidēt apmēram pusstundas laikā.

Pirmdien uzņēmējs luksoforu, kā arī stiprinājumus, kas nodrošina stabilitāti un pasargā no pagriešanās, ir nomainījis. Būvuzņēmējs apņēmies turpmāk nodrošināt dežūrbrigādi, kas atradīsies Lielupes tuvumā un sekos satiksmes organizācijas līdzekļu tehniskajam stāvoklim, kā arī laikus konstatēs sastrēguma veidošanās pazīmes, apliecināja Kononova.

Vēstīts, ka no pērnā augusta remontē Lielupes tiltu līdz pat pagriezienam uz Jūrmalu. Saskaņā ar līguma nosacījumiem, būvdarbu izpildes termiņš ir 310 dienas.

Būvdarbus objektā veic AS "A.C.B." un līguma summa ir 11 007 122 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!